Uusi itsesäätyvä lämpökaapeli, entistä kuumempiin saattoihin yli 30 vuoden käyttöiällä.

Uusi itsesäätyvä lämpökaapeli HTV tarjoaa itsesäätyvää lämpöä uudistetulla tekniikalla (HPR: High Power Retention). Se täyttää ja ylittää teollisuuden tiukat suorituskykyvaatimukset ja suojaa samalla ihmisiä, prosesseja ja infrastruktuuria.

Raychem HTV
Uusi nanokomposiittirakenne; entistä kuumempiin saattoihin yli 30 vuoden käyttöiällä.

 

HTV ylittää aiemmat itsesäätyvät lämpökaapelit suorituskyvyltään ja käyttöiältään. Entistä kuumempiin lämpötiloihin suunniteltu kaapeli toimii 205 °C:n jatkuvassa käyttölämpötilassa ja kestää hetkellisesti jopa 260 °C:n lämpötiloja. Sen tehon pitkäaikainen säilyminen on vertaansa vailla: kun HTV-kaapeli on toiminut 10 vuotta 205 °C:n lämpötilassa, se säilyttää 95 prosenttia tehostaan. Käyttöikä on yli 30 vuotta. Uutuus perustuu nVent RAYCHEM:n 75 vuoden asiantuntemukseen polymeerimateriaalitieteestä.

Itsesäätyvä HTV täyttää ja ylittää kaikki laatuvaatimukset

nVent RAYCHEM HTV -lämpökaapeleita on 7 eri tehoa.  Paksumpien äärijohtimien ansiosta sillä voidaan tehdä pidempiä piirejä. Ulkovaippa on erittäin helppo kuoria. HTV-kaapeli on kansainvälisesti sertifioitu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa T3 (T2 20HTV). Kaapelilla on 10 vuoden tuotetakuu rekisteröinnin jälkeen. Asennustarvikkeiksi käyvät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kylmäasennettavat nVent RAYCHEM itsesäätyvien lämpökaapelien asennustarvikkeet.

Suomessa ensimmäiset kaapelit asennettiin Kotkaan jälkikeittimen putkistoihin. Kaapeliksi valittiin HTV, koska putkistossa esiintyi jatkuvasti jopa 200 ⁰C lämpötiloja. Palautteen mukaan kaapeli oli helppo käsitellä ja asennustarvikkeiksi valikoitui tutut kylmäasennettavat tarvikkeet.

 

Teksti ja kuvat: Raychem

Hyvä mies, älä hikoile!

Tapaan tarkistaa työmaavierailuilla tai koulutuksissa, millaisilla työvälineillä asentaja tekee työtään. Valitettavan usein huomaan, että väärien työvälineiden tai vanhanaikaisten työmenetelmien takia tekeminen muuttuu äheltämiseksi. Hiki lähtee liikkeelle ja selityksiä löytyy. Ja ihan turhaan.

Polyflex Mine – virransyöttökaapeli raskaisiin sovelluksiin

Kovaan mekaaniseen rasitukseen suunniteltu kaapeli