Ensimmäisenä valikoimaan tulee uudistettu versio FTMSU-kaapelista, jonka paloluokka on Cca -s1b, d0, a1, eli se soveltuu vaativimpiinkin sisäasennuskohteisiin Suomessa.

 

Soveltuvuus

Metalliton FTMSU-kaapeli soveltuu sekä sisä- että ulkoasennukseen ja se on suosittu valinta taloyhtiöiden huoneistokaapelointeihin. FTMSU-kaapeli on pienikokoinen, helposti käsiteltävä ja taipuisa. Kaapeli on nopea kuoria, mikä säästää asennusaikaa.

Pitkän testausprosessin läpikäynyt FTMSU -kaapeli on paloluokkaa C. Paloluokat perustuvat kaapeleita koskevaan CPR -luokitukseen eli rakennustuoteasetukseen, joka astui voimaan pari vuotta sitten. Rakennustuoteasetus pyrkii parantamaan rakennusmateriaalien turvallisuutta koko EU:n alueella ja se varmistaa kaikkien rakennuksiin asennettavien kaapeleiden paloturvallisuuden.

Suomessa paloluokan C kaapeleita vaaditaan esimerkiksi sisäasennuksiin hätäpoistumisteillä ja lääkintätiloissa.

Myös aiempi FTMSU-kaapelin versio, jonka paloluokka on Dca -s2,d2,a2, säilyy valikoimassa toistaiseksi. C-paloluokan kaapelin tunnistat Cca-merkinnästä tuotenimessä.

FTMSU-kaapeli

 

Edut

  • Monikäyttöinen kaapeli sekä sisä- että ulkoasennukseen
  • Helppo käsitellä ja nopea kuoria – asennusaikaa säästyy
  • Uudistettu versio soveltuu myös vaativimpiin sisäasennuskohteisiin
  • Myös suosittu, suurimpaan osaan sisäasennuskohteista soveltuva alkuperäinen versio säilyy toistaiseksi valikoimassa

 

Nestor cables

Snro Tuote
0217473 FTMSU 4xSM G.657.A1 Valokaap. sisä/ulko Cca
0217474 FTMSU 4xSM G.657.A1 500m Valokaap. sisä/ulko Cca
0217475 FTMSU 12xSM G.657.A1 Valokaap. sisä/ulko Cca
0217476 FTMSU 24xSM G.657.A1 Valokaap. sisä/ulko Cca

 

Halogeenivapaat moniputki- ja yhdistelmäkaapelit

Yhdellä tuotteella moneen tarpeeseen AVS-Yhtiöiden moniputkikaapeleissa käytetään ainoastaan halogeenivapaata vaippamateriaalia. Aikaisempi PVC-vaippamateriaali on jäänyt pois loppukäyttäjien uusien tarpeiden ja viimeisimpien rakennusvaatimusten myötä. AVS:n kehittämissä yhdistelmäkaapeleissa sekä pneumatiikka- että viestikaapelit kulkevat saman vaipan alla. Tämä vähentää tilan tarvetta ja helpottaa kaapeleiden asennusta.

Kategoria 8 -kaapelointi on tulossa

Amerikkalainen TIA julkaisi kategorian 8 -standardin syyskuussa 2016.