Nestorin mikrokanavatuotteet löytyvät nyt Nestor Optimus -nimen alta. Nestor Optimus kokoaa alleen kaikki mikrokanavaverkoissa tarvittavat tuotteet sekä tekniikkaan ja asennukseen liittyvät koulutuspaketit. Kevyempien rakennustapojen käytön mahdollistava tuoteperhe soveltuu erityisesti taajama-alueisiin, kun halutaan rakentaa joustavasti laajentuvia valokaapeliverkkoja.

Miksi kannattaa valita mikrokanavatekniikka ja Nestor Optimus?

Kerran asennetun mikrokanavaverkon elinkaari on pitkä, koska se on helposti laajennettavissa – uusien käyttäjien lisääminen verkkoon käy vaivatta ja verkon kapasiteetin lisääminen on helppoa jälkikäteenkin. Tästä syystä se on erittäin hyvä ratkaisu muuttuviin ja kasvaviin taajamiin.

Mikrokanavatekniikka myös mahdollistaa kevyempien rakennustekniikoiden (kuten mikrosahaus) käytön, mikä vähentää rakentamisesta aiheutuvia kustannuksia sekä asennustyön aikana ilmeneviä häiriöitä.

Nestor Optimus on mikrokanavaverkkojen rakentamisen kokonaisratkaisu, joka sisältää tuotteet ja Nestor Cablesin asiantuntemuksen tuotteiden valintaan. Palveluun kuuluvat myös asennuskoulutus ja verkon rakentamisen aikainen tuki.

Valokaapelit

Valikoimassa on tällä hetkellä mikrokanavakaapeleita 1-kuituisesta aina 288-kuituiseen asti. Testit koeradalla ja käytännössä ovat osoittaneet kaapeleiden erinomaiset puhallusominaisuudet, ja kaapeleiden rakenteissa on otettu huomioon helppo käsiteltävyys. Valikoimasta löytyvät kaapelit myös joustavalla flex-rakenteella.

Mikrokanavaputket ja -niput

Optimus-tuoteperheeseen kuuluu sekä maahan että kanavaan asennettavia mikrokanavia.

  • Asennus suoraan maahan tehdään kaivamalla, mikro-ojittamalla tai auraamalla.
  • Mikrokanavaniput voidaan varustaa signaalijohtimella, jonka avulla nippu voidaan paikantaa maasta.
  • Asennus suojaputkeen tai kaapelikanavaan tehdään joko työntämällä, vetämällä tai puhaltamalla.
  • Kanavat ja kanavaniput on värikoodattu FIN 2012-värijärjestelmän mukaisesti. Muut värijärjestelmät mahdollisia tarpeiden mukaisesti.
  • Mikrokanavat valmistetaan HDPE:stä.

Lisätarvikkeet ja työkalut

Optimus-tuoteperheeseen kuuluvat myös erilaiset mikrokanavaverkon liitin- ja päätösosat kaikille tuoteperheen putkikoille.

  • Sulku-, supistus- ja suorat liittimet sekä liittimet kaasusululla
  • Tavalliset ja halkaistut kaapelitiivisteet sekä väliaikaiset päätytulpat
  • Valikoimassa myös liukasteaine puhalluksiin sekä erikoistyökalut putkien katkaisuun

Täydennystä NesCon-tuoteperheestä

Mikrokanavaverkkoihin tarvitaan myös erilaisia jatkos- ja pääteratkaisuja. Erityisesti mikrokanavaverkkoihin kehitetyt sekä niihin soveltuvat jatkos- ja päätetuotteet löytyvät Nestor Cablesin NesCon-tuotevalikoimasta.

Lue myös

Mikrokanavatekniikka soveltuu taajamien valokaapelointeihin

Voit lukea alkuperäisen kirjoituksen Nestor Cablesin blogista >> täältä <<

Lataa Optimus -vertailutaulukko

Teksti:
Nestor Cables Oy
Kuva:
Nestor Cabels Oy

Kaapelinjatkospukki APU

APU-asennuspukki on suunniteltu yhdessä verkostoasentajien kanssa helpottamaan kaapelijatko ja -pääteasennuksia kaikissa olosuhteissa.

SLO:n verkkokaupalla hallinnoitava toiminnanohjaus poisti välivarastoinnin tarpeen

Satavuotias Nurmijärven Sähkö on ohjannut materiaalilogistiikan ulkoistuksesta vapautuneet resurssit strategisesti tärkeämpiin toimintoihin

Vicera APU 2.0 -kaapelinjatkospukki  KJ-kaapeleiden työstämiseen

Vicera on tuonut markkinoille innovatiivisen kaapelinjatkospukin, joka on suunniteltu yhdessä alan ammattilaisten kanssa.