Syksyisin eletään piha- ja puistovalaistuksen sesonkia, sillä vuodenajan armoton harmaus paljastaa ulkovalaistuksen päivitystarpeet monin paikoin.

Tässä on valaistuksen asiantuntijoidemme viisi vinkkiä onnistuneeseen ulkovalaistusremppaan.

  1. Vanhan tekniikan valaisimet veks ja lediä tilalle. Päivitä perinteinen tekniikka niin saat energiansäästöä ja parempilaatuista valoa. Ledien etuna on myös ennalta asennettu himmennysprofiili, mikä löytyy monista valaisimista vakiona.

  2. Vaihdetaanko valaisin vai riittääkö lampun päivitys? Tarkasta valaisimen kunto, sillä kellastuneet muovikuvut heikentävät valon laatua. Jos valaisin on kuitenkin vielä hyväkuntoinen, saatat selvitä pelkällä valonlähteen päivityksellä.

  3. Mieti asennuspaikkaa, tarvitaanko optiikalla valon suuntausta tai varjostimia. Tehokkaammalla ledillä saattaa syntyä ikävää häikäisyä, jos valon suuntausta ei mietitä. Ratkaisuna tähän on epäsymmetrinen optiikka tai varjostimet.

  4. Ei liikaa tehoaa matalaan pylvääseen.  Katso, että pylväs on muutostyön jälkeen riittävän korkea valaisimelle. Vinkki! Jos joudutaan uusimaan, maalatuilla pylväillä saa helposti vaihdettua pihapiirin ilmettä.

  5. Muista pylväskalusteet ja jalustat tarpeen mukaan! Soneparin myyjä auttaa sinua valitsemaan projektiisi oikeat lisätarvikkeet.


Sitten vaan valaiseville ostoksille, tietenkin Soneparilla!


Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Adobe Stock

 

Uusi tilavampi ABB-free@home-ryhmäkeskus

COMBI-FRH-3 on uusin laajennus ABB-free@home-keskustuotteistoon. Keskuksessa on entistä enemmän tilaa kaapeloinnille ja komponenteille.

Lämpimin askelin ja tehokkaasti eteenpäin

Lattialämmitysjärjestelmien termostaateille asetettiin selkeät rajat

SFS 6000

Ohjaako standardi kaapeleiden CPR-luokituksia muutenkin kuin paperilla?