Kaukokäytön tiedonsiirtolaitteisiin ja ala-asemiin erikoistunut Kuumic Oy on tuotekehittänyt yhteistyössä SLO:n ja laitevalmistaja IVEPin kanssa etäkäyttöisiä vianilmaisimia hyvin tuloksin.

Keskijänniteverkon katkokset tulevat verkkoyhtiölle kalliiksi 12 tunnin jälkeen

Moottoriohjain maastossa

Ilmajohtoverkkoja vikaantuu myrskyissä aina välillä, siitä ei pääse mihinkään. Tärkeää on miettiä, miten katkon pituutta saadaan lyhennettyä, koska sähköttä jäävä kuluttaja on oikeutettu korvauksiin 12 tunnin jälkeen.

Ratkaisevaa on huolehtia 20 kV verkon vianhallinnasta paikantamalla ja erottamalla ongelmakohta mahdollisimman nopeasti.

Etäkäyttöinen moottoriohjain vapauttaa huoltomiesten työaikaa

Keskijänniteverkko on etävalvottu, joten häiriöt näkyvät verkkoyhtiön valvomossa, mutta perinteisesti erottimet ovat käsikäyttöisiä ja vikatilanne on vaatinut aina käyntiä maastossa.

Hyvä ratkaisu on korvata vanha manuaalinen ohjain moottoroidulla ja etäkäytettävällä versiolla, jota voidaan hallinnoida valvomosta käsin.

Räätälöity Jemo-O on edullinen yksittäisratkaisu

Kuumic Oy:ltä saatava räätälöity vianilmaisin moottoriohjaimella on edullinen vaihtoehto erilaisille erotinratkaisuille.

Kuumicilla räätälöity tuote on Plug and Play -tyyppinen ratkaisu, eli se on heti asennusvalmis. Tämä helpottaa sähköasentajan työtä maastossa, sillä moottoriohjaimessa tarvitsee vain laittaa virrat päälle. – Kun tehdastesti on valmiiksi tehty Kuumicilla, ohjain on todella nopea asentaa maastossa, vahvistaa Kuumicin toimitusjohtaja Teijo Eilola.

 

Jouni Salminen testaa Ala-asema ja vianilmaisin asennettuna

Asennusvalmis vianilmaisin nopeimmillaan kahdessa päivässä

Kuumicilta vianilmaisimet toimitetaan nopealla aikataululla, koska toimitusketju on optimoitu laitteen valmistajalta IVEPiltä asti.  – Toimitus saadaan nopeimmillaan kahdessa arkipäivässä, painottaa Jouni Salminen, Kuumicin ohjelmistosuunnittelija. Jouni Salminen asentaa

Tähän mennessä Kuumic on toimittanut räätälöityjä moottoriohjaimia hieman toista sataa kappaletta. Suurimpaan osaan laitteista on lisätty kaukokäyttö ja tehty pieniä asiakaskohtaisia muutoksia.

Asiakas saa toimituksen yhteydessä piirustukset ja muut tarvittavat dokumentit.

Kuumic huolehtii asiakkaistaan myös asennuksen jälkeen

Kuumicin tarjontaan kuuluu ala-asemat, moottoriohjaimet, F.L.I.R.illä tai ilman, sekä jälkiasennettavat moottoriohjaimet. Tämän sähkönjakelun toimintakentän hyvin tuntevan yrityksen vahvuuksia ovat luotettava ja nopea palvelu myös asennuksen jälkeen.

– Käymme tasaisin väliajoin katsomassa valmiita asennuksia ja kuuntelemassa asentajia. Se on Kuumicin toimintatapa, kuuntelemme ja reagoimme nopeasti asiakkaiden viesteihin, tiivistää Teijo.

 

IVEPin tuoteperheeseen kuuluu:
  • Jemo -moottoriohjain
  • Jemo-V moottoriohjain vianilmaisimella
  • Jemo-O moottoriohjaimella

Kuka?

Kuumic Oy Teijo Eilola ja Jouni Salminen

 

Teijo Eilola
Osakas, toimitusjohtaja
Kuumic Oy

 

Jouni Salminen
Osakas, Senior Software Designer
Kuumic Oy

Mikä yritys?

  • Kuumic Oy on vuonna 1983 perustettu kaukokäytön tiedonsiirtolaitteisiin ja ala-asemiin erikoistunut yritys. Toimipiste sijaitsee Kouvolan Kuusankoskella. Asiakkaita ovat energiayhtiöt ja järjestelmätoimittajat alihankkijoineen.
  • Kuumicilla on tällä hetkellä vakituisessa työsuhteessa seitsemän henkilöä, 1.10. 2021 aloitti sähköasematöiden asiantuntija.
  • Elektroniikkasuunnittelija on jäämässä eläkkeelle ja tilalle etsitään uutta asiantuntijaa.

Lue myös:

Kouvolasta löytyy F.L.I.R.iä asennettuna ja hyödynnettynä »

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä / SLO Oy
Kuva:
Marja Apunen-Mäkelä ja Jarmo Harttunen (maasto)/ SLO Oy