Sokkona poraaminen saa hien kihoamaan otsalle. ”Osunko vesijohtoon tai sähkökaapeliin, jos puhkaisen seinän tästä…?” Pelko on aiheellinen, sillä virhe voi tulla erittäin kalliiksi ja vaarantaa pahimmassa tapauksessa hengen.

Boschin D-tect 200 C Professional on rakenneilmaisimien aatelistoa, joka sopii sekä sisä- että ulkotöihin, estää vahingot poraustöiden aikana ja tutkii betoniseinän rakenteen. Vaikka ilmaisin on teknologisesti erittäin kehittynyt ja omaa monipuolisesti erilaisia toimintoja, se on helppokäyttöinen. Kuvakaappausominaisuuden avulla löydökset on myös helppo dokumentoida ja tallentaa.

Rakenneilmaisin lisää turvallisuutta poratessa

Seinän sisällä kulkee jännitteisiä sähköjohtoja, vesiputkia ja betoniraudoituksia ja niiden vahingoittaminen voi aiheuttaa suuria kustannuksia, vaarantaa turvallisuuden ja vahingoittaa myös työvälineitä. Nykyaikaiset älykiinteistöt, joiden seinät pitävät sisällään valtavan määrän teknologiaa, ovat erityisen haastavia kohteita, joissa seinän sisälle on todella päästävä näkemään.

Tutkateknologia näkee pintaa syvemmälle

D-Tect 200 C -rakenneilmaisimessa käytetään Bosch Radar Technology -tutkateknologiaa, mikä tarkoittaa, että se analysoi tutkittavassa materiaalissa havaittavia eroja ja tunnistaa siksi myös muoviputket ja jännitteettömät sähköjohdot. Muoviputkien suosio kasvaa jatkuvasti asuntojen putkiasennuksissa, sillä PVC-putket on helppo asentaa ja ne kestävät korroosiota. Yksi syy lisää investoida laadukkaaseen tutkateknologiaa hyödyntävään rakenneilmaisimeen.

D-Tect 200 C osaa kertoa esineen sijaintikohdan syvyyden. Voit hyödyntää ominaisuutta mm. mitatessasi, onko raudoitusristikon päällä riittävän paksu betonikerros tai kuinka syvälle on turvallista porata. Syvyystoiminto tunnistaa raudoituksen kuivassa betonissa 20 senttimetriin saakka ja märässä betonissa 6 senttimetriin saakka.

Etsivä löytää

Rakenneilmaisin on oiva apu asennustöissä, kun haluat löytää tiettyjä kohteita. D-Tectillä voi etsiä jännitteisten sähköjohtojen kulkureitit ja liittimet lamppujen asennusta varten tai koolausten tarkan sijainnin väliseinässä raskaiden esineiden kiinnitystä varten. D-Techin kätevänä lisäominaisuutena on vuodon paikannus.

Vinkit parhaan mittaustuloksen saamiseen

  1. Määritä tutkittava materiaali
  2. Mittaa vähintään 40 cm:n matkalta
  3. Käytä ristimittausmenetelmää, eli liikuttele mittalaitetta ylös ja alas, samalla kun liu’utat sitä vertikaalisuunnassa eteenpäin.
  4. Käytä pistemittausnäkymää ahtaissa paikoissa
  5. Hyödynnä mittalaitteen rungosta löytyviä keski- ja apuviivoja paikannetun esineen merkitsemiseen kynällä.
  6. Käytä kuvakaappaustoimintoa, kun haluat dokumentoida löydöksen.

Teksti ja kuvat: Bosch

Milwaukee akkutoimiset vetojouset

Milwaukee M18 FUEL™ kaapelin vetolaite on maailman ensimmäinen akkukäyttöinen kaapelin vetoratkaisu.

SLO ylpeänä esittää: TRADEFORCE – työkalut sähkön ammattilaisille

SLO etsii jatkuvasti uusia vaihtoehtoja ja ratkaisuja asiakkailleen ja esittelee niitä Valinnat -lehdessä ja Ideat-sivulla.