Sähköauton lataus on paljon muutakin kuin pelkkä pistoke. Älykkään sähköauton latauspalvelun käyttö on näppärää, turvallista ja säästää aikaa.

Virran latauspalveluiden hintaan sisältyy älykäs latauslaite ja latauspalvelu hallinta-ja laskutusominaisuuksineen.

Kaikki Virran palveluun sisältyvät laitteet ovat EU:n standardien mukaisia. Saatavilla on kolme eri laitevaihtoehtoa yhdellä tai kahdella latauspistokkeella. Laitteissa on Type 2-latauspistoke ja GPRS-yhteys Virran latauspalveluun. Lataustehoa voidaan tarvittaessa rajoittaa hallintajärjestelmässä. Laitteet voidaan asentaa seinään, maahan tai erilliselle jalalle.

Latauspisteen omistaja saa käyttöönsä Virran hallintajärjestelmän. Järjestelmässä latauspisteelle voidaan esimerkiksi määrittää hinta, ja tarkastella käyttötilastoja. Järjestelmä laskuttaa lataajaa automaattisesti määritetyn hinnan mukaisesti.

Kun sähköautojen akkukoko kasvaa, riittävän suuri latausnopeus korostuu entisestään. Virran latauslaitteiden maksimilatausteho on 22 kW. Älykäs latauspalvelu sisältää myös kuormanhallintaominaisuuden: jos latauspisteitä asennetaan useita, voidaan tehoa rajoittaa silloin kun useampi latauspiste on käytössä samanaikaisesti. Latauskuorman rajoittaminen pienentää sähköliittymän kustannuksia ja ehkäisee ylikuormittumista.

Sähköautojen määrän lisääntyessä älykäs lataus on edellytys toimivalle energiajärjestelmälle. Sähköautot tasapainottavat ailahtelevaa energiantuotantoa ja toimivat tarvittaessa energiavarastona. Virran latauspalvelussa energiajärjestelmää tukevat ominaisuudet ovat jo valmiina – kotilataus voidaan esimerkiksi ajoittaa tapahtumaan silloin kun sähkön kulutus ja hinta ovat alhaisimmillaan.

 

Lisätietoa Virran latauspalveluista: www.virta.global/fi

Virran latauspalvelut ovat saatavilla SLO:lta käyttöönottovalmiina.

  • Sähköjen kytkemisen jälkeen latauslaite ottaa automaattisesti yhteyden Virta-palveluun.
  • Virta Business on latauspalvelu julkiseen lataukseen – kaikki sähköautoilijat voivat käyttää latauspistettä Virran asiakkuudella tai kertamaksulla.
  • Virta Kiinteistö on latauspalvelu yksityiseen lataamiseen – esimerkiksi taloyhtiöille ja työpaikoille, jossa latauspisteen käyttöoikeus halutaan rajoittaa tietyille käyttäjille.
  • Virta Koti on kuluttaja-asiakkaille suunnattu latauspalvelu esimerkiksi omakoti- tai rivitalokiinteistöihin.

Kiinnostuitko?

Tuotteista saat lisätietoa omalta SLO-myyjältäsi!

Virta

Teksti:
Aino Taskinen,
Virta

Täyslaidallinen tehoja kotilataukseen

Tiedossa Super Electric Driving experience!

GAROn mittarilliset GLBDC-latausasemat tekevät latauksen kulutusseurannasta helppoa

GLBDCM-T222WO, snro 3451421 GAROn latausasema GLBDCM-T222WO (Snro: 3451421) sopii asennettavaksi omakotitalojen, taloyhtiöiden ja toimistojen parkkipaikoille tai vaikka parkkihalleihin. Aseman voi asentaa seinään tai erillisen latausasemaa varten suunnitellun pylvään avulla maahan. Latausasemassa on yksi Type2-pistorasia, jonka latausteho on max. 22 kW.

Charge Amps Dawn

Tämä on täydellinen latausasema sekä asentajille että loppukäyttäjille. 22 kW ja sertifioitu, sähköauton lataukseen käytetyt kilowatit tarkasti näyttävä MID-mittari sekä ketjutusmahdollisuus.