Seppo Mustonen
aluejohtaja Pohjois-Suomi,
Sonepar Suomi Oy
15.11.2023

Ilmalämpöpumppu tuo säästöä energiankulutukseen, tekee asumisesta mukavampaa, puhdistaa ilmaa ja nostaa asunnon arvoa. Hankinta kannattaa ajoittaa talveen, koska asennusruuhkaa ei ole ja laitteita on hyvin saatavilla.

Suomessa on suhteessa kotitalouksien määrään eniten lämpöpumppuja Euroopassa

Suomeen on asennettu 1,45 miljoonaa lämpöpumppua, ja maalämmön ohella ilmalämpöpumput ovat yleistyneet pääasiallisina lämmitystapoina. Lämpöpumppujen suosio tulee vain kasvamaan, sillä EU:n tavoitteena on kolminkertaistaa lämpöpumppujen määrä tämän vuosikymmenen aikana.

Ilmalämpöpumppu on ekologinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu. Pienennät asumisesi hiilijalanjälkeä käyttämällä ilmalämpöpumppua. Se tuottaa saman lämmön jopa 5,5 kertaa vähemmällä sähköllä sähköpatteriin verrattuna. Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi sekä miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi, riippuen siitä halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää. Luonto kiittää.

Lämmitysjärjestelmien etähallinnalla pystyt minimoimaan talvikauden ongelmia.

Ilmalämpöpumppua hankkiessa kannattaa hyödyntää asiantuntijaa, jotta valitset juuri itsellesi sopivimman ja energiatehokkaimman ratkaisun suurimman mahdollisen hyödyn saamiseksi.

Uuden laitteen ostajan kannattaa ottaa kaikki irti asennus- ja käytönopastustilanteesta, eli selvitä  Paikalla olevalta asiantuntijalta kaikki laitteen säätämisestä, huoltamisesta, yleisistä vikatiloista ja puhdistuksesta.

 

Ilmalämpöpumppu on fiksu sijoitus energiatehokkuuteen

Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit, myymälät ja toimistotilat helposti. Pumppu toimii ilmastointilaitteena sekä kosteudenpoistajana parantaen asumis- ja työskentelymukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu laskee lämmityskuluja jopa 20–30 %.

Soneparin laajasta ilmalämpöpumppuvalikoimasta löydät ihanteelliset ratkaisut asumis- ja työskentelymukavuuden takaamiseksi. Tutustu mallistoomme täällä »

 

 

 

Miksi aurinkosähköjärjestelmä kannattaa hankkia nyt

Aurinkosähkö on maailman nopeimmin kasvava energiantuotannon muoto. Suomi on ollut tässä kehityksessä hieman muita Pohjoismaita jäljessä, mutta nyt aurinkovoimaloita rakennetaan kaikkialle Suomeen kiihtyvällä vauhdilla.

Sähkötukkuala tarjosi 33-vuotisen antoisan uran

Näin eläkkeelle siirtyvä Jari Reinikainen muistelee pitkää uraansa SLO:lla.