NAF-yleisjatkosperheeseen kuuluu neljä jatkoa, joiden kapasiteetit ovat 48, 96, 192 ja 480 kuitua. Jatkot ovat suunniteltu ja valmistettu Suomessa happoteräksestä.

Kotelot ovat ns. huppujatkoksia koostuen alaosasta jatkoslevyineen sekä suojakuoresta. Yleisjatkosten ovaalit läpimenoaukot mahdollistavat mekaanisten läpivientien käytön ja mahdollisuuden kaapeleiden kylkiottoon. Mekaanisten läpivientien ansiosta jatkot soveltuvat myös mikrokanavaverkkoihin. Mekaanisten läpivientien lisäksi myös perinteisten kutisteiden käyttö tiivistämiseen on mahdollista.

Jatkot ovat todella asennusystävällisiä ja siksi ovat monien uusia suosikkijatkoja.

NAF-yleisjatkosten edut:

  • Yksinkertainen ja luja rakenne
  • Helppo asentaa
  • Kutisteettomat kaapeliläpiviennit ulkohalkaisijaltaan maks. 20 mm:n kaapeleille
  • Soveltuu erilaisille kaapelirakenteille ja mikroputkille
  • Voidaan käyttää kaapeleiden kylkiotossa

Laatu- ja ympäristötekijät

Naficonille laatu on ensisijaisen tärkeää, varsinkin kun olemme ainoa Suomessa valokaapeliverkon päättämistarvikkeita valmistava yritys. Sama koskee myös Naficonin jatkoja.

Jatkoissa hitsaussauma on korroosion kannalta yleensä jatkojen heikoin kohta. Naficonin koteloiden hitsausaumat ovat mekaanisesti kiillotettuja. Käsittely kohdistuu vain hitsattuun alueeseen ja sen ympäristöön poistaen niistä palamisjäljet ja pinnasta epäpuhtaudet ja kromiköyhän pinnan. Sauman kiillotuksessa paljastuu samalla mahdolliset hitsauksen viat tms. huokoset.

Vaihtoehtoista peittauskäsittelyä koteloille ei tehdä, sillä vahvojen kemikaalien käyttö peittauksessa ei ole vihreiden arvojen mukainen ympäristöystävällinen tapa poistaa epäpuhtauksia, koska se kuormittaa jätevesi- ja ongelmajätelaitoksia. Peittausprosessi on myös tarkasti valvottava vaarallisten kemikaalien ja prosessissa syntyvien kaasujen vuoksi.

 

Katso tuotteita SLO:n verkkokaupassa

 


Teksti ja kuvat: Naficon

Konepaikkojen sulanapidot Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Turvallisuus ja toimivuus ovat avainsanoja Helsinki- Vantaan lentoasemalla. Siksi lähtöporttien konepaikkojen betonin sulanapitoon asennetaan nVent Raychemin valmistama EM2-XR -lämpökaapeli (snro: 0431076).

Ounevan kaapelikengät – klassikkotuote kaikkiin käyttöympäristöhin

Ouneva Oy aloitti toimintansa sähköliitinten ja -komponenttien valmistajana yli 50 vuotta sitten. Vuonna 1972 perustettu yritys lähti valmistamaan ensimmäisinä tuotteinaan kupariliittimiä, tavoitteenaan valmistaa luotettavia ja turvallisia tuotteita Suomessa. Ensimmäisten valmistettavien tuotteiden joukossa olivat kaapelikengät, joita valmistamme vielä tänäkin päivänä. Ounevan kaapelikengät ovat valmistettu 99,9 % puhtaasta kuparista. Pinnoituksen teemme tinalla omalla elektrolyyttisen pintakäsittelyn linjallamme. Korkealaatuinen pinnoitus on tuotteiden yleislaadun ja toimivuuden kannalta todella tärkeä, jonka takia olemme panostaneet pintakäsittelyprosessiimme. Kaapelikenkiä käytetään kuparikaapeleiden, sekä käämien, johtojen ja kiskojen päättämiseen, kytkemiseen ja haaroittamiseen. Tuotteita tarjoamme erittäin laajasti erikokoisille käyttökohteille. Valmistamme kaapelikenkiä myös erilaisilla lapamitoituksilla, kahdella reiällä, taivutettuna sekä 45° että 90° asteen kulmaan ja harvasäikeisille tai tiivistetyille kuparikaapeleille ja -johtimille. Laadukkaat materiaalit pidentävät tuotteiden käyttöikää ja tuotteet soveltuvat haastaviinkin ympäristöihin ja olosuhteisiin. Asennus on testattu yleisimmillä puristustyökaluilla Elpressistä Milwaukeen työkaluihin. Liittimille sopivat puristustyökalut löydät tuotekatalogistamme. Puristuksissa saa käyttää vain ja ainoastaan katalogissamme ilmoittamia työkaluja. Näin taataan turvallinen ja kestävä liitos. PK-kaapelikengät ovat UL-hyväksyttyjä standardilla UL 486A-486B. Sonepar (SLO) on myynyt Ounevan kaapelikenkiä XMAR-nimikkeellä jo vuosia. Tuotenimityksen uudistamisprosessia on tehty Soneparilla vuoden 2023 ajan. XMAR-tuotenimike poistetaan käytöstä (800 m2 liittimet jäävät XMAR-nimikkeelle) ja tilalle tulee Ounevan PK-sarjan tuotenimitys. Tuotteet ovat täysin samoja, joten tuotenimikkeen muuttuminen ei vaikuta tuotteiden käyttökohteisiin tai -ominaisuuksiin! Jatkossa siis löydätte tutut XMAR-kaapelikengät PK-kaapelikenkien nimellä. Lisätietoja saatte tarvittaessa Sonepar-myyjältänne. Ounevan kotimaisiin tuoteratkaisuihin voitte tutustua tarkemmin Soneparin verkkokaupassa, lähimmässä Sonepar-myymälässänne tai Ounevan verkkosivuilla.  

ELKO – Uutta tuotevalikoimassa

Monipuolinen ja tehokas suko+USB