Jarmo Harttunen
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
12.2.2019

SLO on panostanut digitaalisiin palveluihin, mutta ratkaisevassa asemassa ovat asiakkaat. Ilman aktiivisia käyttäjiä parhainkaan sovellus ei tuo mitään lisäarvoa. SLO:n tärkeä tehtävä on opastaa asiakkaita hyödyntämään digipalveluitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Digi mahdollistaa vuorovaikutteisen kanssakäymisen asiakkaan kanssa. Siksi menestyjät keskittyvät asiakaskokemuksen parantamiseen digitaalisilla ratkaisuilla.

Onnistumisen mittarit ovat asiakkaan subjektiiviseen kokemukseen perustuvia. Usein onnistumista mitataan nopeudella, ystävällisyydellä ja asiantuntijuudella.

Onnistumisen mittarit SLO:lla

Ei-numeeriset arvot ovat tärkeimpiä mittareita myös SLO:lla. Nopeutta voi olla ripeä puhelimeen vastaaminen tai oikean tuotteen löytyminen oikealla toimitusrytmillä. Yritämme vastata erilaisiin tarpeisiin tasavertaisesti.

Asiantuntijuus on aina loppupelissä kovaa valuuttaa ja sen arvostusta on tekniikan alalla mahdoton yliarvioida. Tekniikka kehittyy joka päivä, joten hyödyllisten ja hyödyttömien innovaatioiden erottaminen on haastavaa. Tässä SLO:n asiantuntijoiden osaaminen on tärkeässä roolissa.

SLO:n digikanavat

Ylpeänä voimme kertoa, että SLO APP on ottanut paikkansa toimialan käytetyimpänä ja hyödyllisimpänä ostospaikkana. Mobiilisovellus on ketterä tapa asioida ja taskussa kulkeva sähkötarvikkeiden kauppapaikka on avoinna 24/7. Mobiilisovellusta kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteiden perusteella.

Asiakaskokemukseen on kiinnitetty huomiota tuomalla SLO Verkkokauppaan uusia ominaisuuksia. Toimitusvarmuutemme onkin jo nyt toimialan eliittiä.

Uutta verkkokaupassa:

  • Olemme parantaneet tuotehakua.
  • Toimitusseurannalla asiakkaamme saavat lisäarvoa työmaiden suunnittelussa.

Lue lisää lehdestä

Verkosto 2019 -messuilla annoimme vinkkejä hyödyllisistä tekniikoista. Jos messut jäivät väliin, pääset kätevästi kiinni messujen antiin Sähkö- ja Televerkko -lehden avulla. Lehdestä löydät kaikki osastolla olleet tuotteet ja tarinat.

Matkusta vuosi 2019 tiedon valtatiellä SLO:n nopeassa ja mukavassa kyydissä!

Osaajia ei synny pelkällä siistillä sisätyöllä

SLO:n sähkönjakelu- ja televerkkojen tuotevalikoima rakentuu tuotepäälliköiden ammattimaisen tuotetuntemuksen mukaan. SLO:n tehtävänä on huolehtia siitä, että uudet tuotteet tuovat asiakkaille lisäarvoa. Valinnat eivät voi perustua sokeasti toimittajan tai valmistajan suosituksiin. Osaamisemme perustuu henkilöstölle kertyneeseen ammattitaitoon. Toki kaikki ovat kirjansa lukeneet, mutta merkittävän lisän antaa satojen tuntien kokemus käytännön rakennustyössä ja laboratorioissa tuotetestauksissa. Pitkällä kokemuksella tunnemme verkostomateriaalit jopa vuosikymmenten takaa ja pystymme yhdistämään vanhaa uuteen. Esimerkkinä uuden ja vanhan yhdistämisestä on SLO:n mainio »kaapelivarustehaku« , jolla etsit varusteet vaikka sodanaikaisiin pien- ja keskijänniteverkon kaapeleihin. Haluamme olla välittämämme tiedon luotettavuuden osalta ykkösiä. Siksi teemme paljon töitä pitääksemme laajan osaamisemme ja vuosikymmeniä kattavan tuotetuntemuksen ajantasaisina. Tämän avulla asiakkaamme saavat tietoa vaihtoehdoista, joiden perusteella he voivat tehdä omat valintansa. Luotettavasti. Jo saavutetun osaamisen lisäksi haluamme oppia jatkossakin asiakkailtamme uutta. Jos vaihdamme avoimesti luotettavaa tietoa ja kokemuksia, saamme kehitettyä tuotteita jotka turvaavat häiriöttömät sähkö- ja telepalvelut kustannustehokkaasti myös tulevaisuudessa!

Enston uusi pylväsvarokekytkin 400A

SZ400.3 korvaa SZ41-pylväsvarokekytkimen

STERA tele- ja sähkönjakotuotteet Paimiosta

Varsinais-Suomessa, Turun ja Salon puolivälissä, on Paimion kaupunki, jossa on valmistettu tele- ja sähkötuotteita jo 1970 luvulta lähtien.