EVO40 on voimaliitin, joka toimii kytkimenä ja erottimena sisältäen pyöritettävän ohjaimen (On-Off). Se on saatavilla 2-6-napaisina (+maa) vaihtoehtoina.

Kuorman kytkeminen ja irrottaminen jännitteellisenä on mahdollista tehdä turvallisesti eristämällä minkä tahansa pienjännitevirtapiirin, IEC/EN 60947-1 ja 60947-3 standardien mukaisesti.

Myös kaikkien 3-vaihemoottoreiden jännitteellinen kytkentä onnistuu IEC/EN 60943-3 standardien mukaisesti.  Näin ollen EVO40 täyttää kytkimien käyttöluokat AC-21A, AC-22A ja AC-23A.

Toimii yhtä aikaa kytkimenä ja eristimenä

EVO40 on varustettu itsepuhdistuvilla hopeoiduilla koskettimilla, joissa ainutlaatuinen ja patentoitu ”twist” mekanismi. Uusi teknologinen konsepti mahdollistaa toimimisen kytkimenä ja eristimenä.

Turvasulut pienentävät sähköiskuvaaraa

Kun kuorma- ja syöttöosat erotetaan toisistaan, niiden suojaus on varmistettu erillisillä turvasuluilla (IP4X) pienentäen sähköiskuvaaraa. Vankkarakenteinen mekanismi mahdollistaa erotuksen erilaisissa vikatilanteissa, kuten ylivirta- tai ylijännitevioissa.

Pieni koko ja seinäasennettava

EVO40 on pienikokoinen, ei näkyviä ruuveja, ei rakoja ja riippulukittava. Asennukseen on tarjolla erilaisia koteloita mm. seinälle asennettava erilaisilla kulmilla.

Materiaalien laadun ansiosta EVO40 tarjoaa joustavuutta vaativimmissakin sovelluksissa hygienian, kestävyyden ja luotettavuuden suhteen (IP66/IP67 ja IK09). Valmistukseen on käytetty halogeenivapaita ja UL94 itsestään sammuvia materiaaleja. EVO40 kestää myös kuumia höyryjä ja kaasuja (IEC 60068-2), UV-säteilyä, korroosiota sekä kemikaaleja.

Sähkönumerot 2460167 – 2460202


Teksti ja kuvat: Marechal Electric

ABB taajuusmuuttajat ja pehmokäynnistimet

ABB:n valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut erilaisiin sovelluksiin ja ympäristöihin. Loistavana esimerkkinä laajasta valikoimasta toimivat taajuusmuuttajat sekä pehmokäynnistimet. Moottorin ohjauksessa oikea laite mahdollistaa turvallisen ja kustannustehokkaan prosessin ja tätä kautta optimaalisen ympäristön menestykselle.

Moottoreiden hyötysuhde paremmaksi heinäkuusta alkaen

Moottoreita ja taajuusmuuttajia koskevat hyötysuhdevaatimukset kiristyvät heinäkuun alusta alkaen. ABB varmistaa SLO:n kanssa, että kaikki myynnissä olevat ABB:n laitteet ovat uusien säädösten mukaisia. Ostajan on silti hyvä perehtyä muutokseen