3M Dynatel 2573M -kaapelinhakulaitteella

Dynatel -kaapelinhakulaitteiden M-sarja on suunniteltu kestämään kenttäolosuhteita.

Näitä hakulaite paikantaa:

  • Maakaapeleiden vaippavikoja (eristysvikoja)
  • Ilmakaapeleiden johdinvikoja
  • ID -versiolla tunnistat antenneja, luet ja kirjoitat tietoja antennin sisällä olevaan mikrosiruun.

Tässä kirjoituksessa keskitymme maakaapeleiden vaippavikoihin.

Maakaapeleiden vaippavikojen paikannus

Kaapelinhakulaitteella paikannat eristysviat maan päältä. Tyypillisiä ongelmatilanteita ovat kaapelin vaippaan tulleet ruhjeet, jotka muutamassa vuodessa muuttuvat reiäksi ja kaapelin vialliset jatkokset.

Miten paikannin toimii

Ensimmäinen ja tärkein vaihe on irrottaa kaapelin maadoitukset irti, jotta lähettimen signaali pääsee vain kaapelissa olevasta vauriokohdasta ulos. Lähettimen tehokas signaali paikallistaa vaippavian jopa 10 km päähän.

Maasulkuvian tai vaippavian löytämisessä käytetään  Dynatel 2573 -mallia ja A-haarukkaa. Vikakohdan paikannus onnistuu muutaman senttimetrin tarkkuudella.

Vasemman puoleinen kuva:

Tallenna hakulaitteen muistiin referenssiarvo lähettimen luona

Keskimmäinen kuva:

Seuraa kaapelireittiä hakulaitteen näytössä olevan nuolen osoittamaan suuntaan (vihreä) ja seuraa signaalivirran suuruutta

Oikean puoleinen kuva:

Vaippavian kohdan ylittyessä näytössä oleva nuoli kääntyy osoittamaan takaisinpäin (punainen). Signaalivirta nousee myös lähelle tallennettua referenssiarvoa.

 

Kaapelin syvyyden mittaaminen

  • Etsi suurin signaalivirran arvo ja aseta hakulaitteen kärki maahan.
  • Paina painiketta “DEPTH”

Löydät paikantimen SLO:n verkkokaupasta. Pääset suoraan verkkokaupan tuotekortille klikkaamalla sähkönumeroa

Sähkönumero Selite
6730166 Kaapelin- ja vianhakulaite - DYNATEL 2573E-ID/CU ( sis. A-haarukan)

Mitä radon on?

Radon on puhuttanut viime aikoina paljon niin mediassa kuin työpaikkojen kahvipöydissäkin. Tässä artikkelissa selvitetään, mitä se radon oikein on ja missä sitä esiintyy. Lyhykäisyydessään radon on hajuton, näkymätön ja mauton radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä esimerkiksi kodin tai työpaikan sisäilmassa. Radon on viimeisimmissä tutkimuksissa osoittautunut paljon luultua vaarallisemmaksi. Itse asiassa yli puolet suomalaisten saamasta säteilystä tulee radonista. Se lisää keuhkosyövän riskiä erityisesti tupakoijilla. Radonia erittyy sisäilmaan maaperästä. Mitä enemmän maaperässä on uraania, sitä korkeampia ovat myös rakennuksen radonpitoisuudet. Suomessa radonia on sisäilmassa enemmän kuin vaikkapa muissa Euroopan maissa. Se johtuu kallio- ja maaperämme uraanipitoisuudesta, ilmastostamme sekä rakennustekniikastamme. Suomessa suurimmat radonpitoisuudet löytyvät tyypillisesti Etelä-Suomesta, Pirkanmaalta sekä Kaakkois-Suomesta. Radonhaittaa esiintyy kuitenkin kaikkialla Suomessa. Radonpitoisuudet pitää mitata Koska radonia ei voi havaita aistien avulla, mittaus on ainoa luotettava keino saada asia selville. Rakennuksen radonpitoisuus on korkeampi talvella kuin kesällä, joten mittaus kannattaa tehdä syyskuun alun ja toukokuun lopun välisenä aikana. Kun mittaat arvoja pidemmältä ajalta, näet myös sen, vaihteleeko radonin määrä sisäilmassa esimerkiksi ilmanvaihtoa ja tuuletusta säätämällä. Lue myös [su_posts template="templates/teaser-loop.php" posts_per_page="4" taxonomy="post_tag" tax_term="62" order="desc"] Uudisrakentamisessa radon otetaan nykyään hyvin huomioon. Jos kotisi ei ole uudenkarhea, radonmittauksesta on syytä huolehtia. Mikäli sisäilmasta löytyy liikaa radonia, on torjuntaan kuitenkin useita konsteja, joilla radon pyritään pitämään pois talon sisältä. Yleisimmin käytetään radonimuria ja radonkaivoa. Olemme testanneet useita helppokäyttöisiä radonmittareita, jotka mittaavat tehokkaasti sisäilman laatua ja antavat luotettavan tuloksen sisäilman radonpitoisuudesta. Tulosten pohjalta tiedät, tarvitseeko kodissasi ryhtyä toimenpiteisiin. Valitse sopivin laite Airthingsin radonmittarit ovat helppokäyttöisiä ja usein myös tilasta toiseen helposti siirrettäviä. Osassa laitteista näet luvut suoraan mittarin digitaalinäytöstä ja osassa taas mobiiliapplikaation kautta. Monet laitteista mittaavat myös muita hyödyllisiä lukuja, kuten ilmankosteutta, lämpötilaa sekä VOC-yhdisteitä, joita voi esiintyä vaikkapa rakennus- tai sisustusmateriaaleissa. [su_table] Snro   Tuote 6706800 Airthings Wave   Toimii mobiiliapplikaatiolla, mittaa Radonin lisäksi lämpötilan ja ilmankosteuden 6706801 Airthings Corentium Lue Radonarvot suoraan laitteen ruudulta 6706802 Airthings Wave plus Toimii mobiiliapplikaatiolla, mittaa Radonin lisäksi lämpötilan, ilmankosteuden, VOC-yhdisteet, hiilidioksidin ja ilmanpaineen ✨ Airthings Wave Plus ilmanlaatumittarit Tekniikan Maailman testissä. Lue » [/su_table]

MIKÄ ON YRITYKSESI TYÖTURVAVÄLINEIDEN KUNTO?

Useat yritykset ovat ottaneet työturvallisuuden päätavoitteeksi

Wihan käsityökalut ovat alansa parhaita

Kun on kyse työturvallisuudesta, materiaalivahinkojen välttämisestä tai työergonomiasta Sähkötöiden turvallisuus riippuu käytettävistä työ- ja suojainvälineistä, työmenetelmistä ja työn organisoinnista. Wiha on valmistanut 1000 volttiin hyväksyttyjä työkaluja kauemmin kuin useat muut valmistajat, joten käyttäjien turvallisuus on jo osa Wihan DNA:ta.