Tiukentuvan ekosuunnitteludirektiivin takia tiettyjen halogeenien ja T8-loistelamppujen valmistus päättyy 1.9.2023. SLO:lta voi ostaa varastossa olevia lamppuja tämän päivämäärän jälkeen ja yhdessä valmistajien kanssa varmistamme ketterän siirtymän LED-aikaan.

Muutostyö onnistuu ilman valaisimen vaihtoa

Siirtymää ei kannata viivytellä, sillä muutos T8-loisteputkesta LEDiin on helppo ja selviät työstä ilman valaisimen vaihtoa.

Tässä kerromme kolme vinkkiä, mitä loistelampun vaihtotalkoissa on hyvä huomioida.

1. Valitse led-putki käyttökohteen mukaan

Valittavana on kolme vaihtoehtoa erilaisille käyttökohteille.

  • Magneettiselle kuristimelle ja verkkovirtaan sopiva,
  • elektroniselle liitäntälaitteelle käypä vaihtoehto ja
  • näiden yhdistelmä.

2. Vaihda putken sytytin uuteen

Kun uusi putki on valittu ja ryhdyt vaihtohommiin, on tärkeää muistaa korvata loistelampun sytytin LED-putken mukana toimitettavaan LED-sytyttimeen.

3. Ohita kuristin

SLO:n valaistuksen asiantuntijat vinkkaavat, että kuristin kannattaa ohittaa, näin säästetään tehohäviössä. Huomaathan, että jos lähtökohtana on kaksiputkinen valaisin, voi kytkentää joutua muuttamaan LEDiä varten.

SLO:n valaistuksen ammattilaiset auttavat sinua projektisi suunnittelussa ja korvaavien tuotteiden etsimisessä. Ota yhteyttä omamyyjääsi ja kysy lisää.

LED on pitkäikäinen ja ympäristöystävällinen valinta

Koska uudet LEDit ovat erittäin kestäviä, niiden käyttöikä voi nimittäin olla jopa 50 000 tuntia. Vertailun vuoksi, vanha loisteputki kestää noin 10 000 tuntia, joten muutos kannattaa ilman ekodirektiivin kiritystäkin. Bonuksena LEDit ovat ympäristöystävällinen valinta, sillä ne valmistetaan ilman elohopeaa ja muita raskasmetalleja.

Mistä ekodirektiivissä on kyse?

Muutosten tavoitteena on huomattavat loppuenergian säästöt vuoteen 2030 mennessä. Valaistuksen muutoksilla arvioidaan saavutettavan 41,9 TWh säästöt. Lue aikaisempi kirjoituksemme aiheesta »


Teksti: Marja Apunen-Mäkelä / SLO Oy

Kotimainen Valtavalo® G4 LED-valoputki kestää haastavissakin olosuhteissa

Pitkän elinkaaren ja alhaisten huoltokustannusten ansiosta Valtavalo LED-valoputkien elinkaarikustannukset ovat markkinoiden alhaisimmat. 

Tuotepäällikkö suosittelee: Ledvancen katuvalaisimet suoraan Soneparin hyllystä!

Ledvancen katuvalaisinvalikoimasta on tarjolla kaksi tuotesarjaa SL ECO AREA ja SL FLEX. Molemmista tuotesarjoista on yleisimmät mallit ja tarvikkeet heti saatavilla Soneparin logistiikkakeskuksesta sekä tilaustuotteena saatavilla koko laaja valikoima.

Siteco Highbay 42 on uusi syväsäteilijä multi-lumen -toiminnallisuudella

Käytännöllinen syväsäteilijä teollisuuden perussovelluksiin