Seppo Mustonen
Aluejohtaja, Pohjois-Suomi,
SLO Oy
18.2.2022

Erilaiset työkalut ovat jokaisen urakointiliikkeen ja tuotantolaitoksen perustarvikkeita. Työkaluissa ja -koneissa vaihtoehtoja riittää, joten niiden hankintapäätökseen kannattaa käyttää hieman aikaa.

On kestävän kehityksen mukaista ostaa laadukkaita, turvallisia ja pitkäikäisiä tarvikkeita. Jokainen voi siis vaikuttaa omalta osaltaan siihen, että turvaamme sekä nykyisten että tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuudet. Kestävän kehityksen periaate on, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa. Tekemällä oman osansa oikeissa ratkaisuissa on myös esimerkkinä muille.

Erilaisia sähkötyökoneita hankkiessa huomioon otettavia asioita ovat mm. käyttöikä, kestävyys ja korjattavuus. Esimerkiksi laadukkaammissa akkuporakoneissa on irrotettava istukka, joka mahdollistaa helpomman huoltamisen. Lisäksi hiiliharjaton elektroninen moottori kestää pidempään, vähentää kitkaa ja energiatehokkaampana vähentää myös tehon menetystä.

Yritykselle työkoneita ostaessa erityisen tärkeää on turvallisuus. Halvoissa akkuporakoneissa säätimien heikko lukitusvoima voi aiheuttaa istukan aukeamisen ja siten vaarallisen onnettomuuden.

Laadukkaissa työkoneissa käyttömukavuus on usein parempi ja niiden melutaso sekä tärinä ovat alhaisempia. Niiden akut kestävät pidempään ja useimpiin malleihin on saatavissa myös vaihtoakku. Monella tuotemerkillä samat akut käyvät useampaan saman sarjan tuotteeseen.

Kaikissa työkalu- ja tarvikehankinnassa apunasi on SLO:n osaava ja palveleva myyjä. Verkkokaupastamme löydät myös laajan valikoiman työkaluja. 

 

Kuva: Robert Bosch Power Tools

Isot rakennushankkeet työllistävät Pohjois-Suomessa

Koronan vaikutukset rakennusalalle ovat toistaiseksi olleet pienet. Korjausrakentaminen on ehkä vähentynyt hieman, mutta todennäköisesti sekin lähtee lähikuukausina kovaan kasvuun. 

Sähköistyvä maailma tarvitsee tekijöitä

Maailma sähköistyy ja automatisoituu. Se näkyy esimerkiksi siinä, että sähköalan opiskelijat työllistyvät jo opiskeluaikana, sähköurakointiyritykset käyvät hyvin kaupaksi ja mm. tuulivoimatonteista käydään kovaa kilpailua.

Säävarman sähköverkon rakentaminen parantaa toimitusvarmuutta

Suomi sähköistettiin noin 50 vuotta sitten, 1950 - 1970 -luvuilla.