Helukabel ensimmäisenä valmistajana Euroopassa päivittää moottori- ja takaisinkytkentäkaapeliohjelmansa (TOPSERV UL ja TOPGEBER UL) 80°C käyttölämpötilasta 90°C lämpötilaan.

HELUKABEL GmbH Windsbachin tehtaantuotepäällikkö Thomas Pikkemaatin mukaan merkittävimpinä syinä muutokseen on kaapelin sijoituspaikka. Moottorin läheisyydessä lämpötilat saattavat nousta hyvinkin korkeaksi ja altistaa näin ollen myös kaapelin normaalia ympäristölämpötilaa enemmän.

HELUKABELIN uudet takaisinkytkentä – ja moottorikaapelit 90 C° lämpötila kestoisuudella.

–  Olemassa olevat UL-normit edellyttävät kaapelilta 80 °C lämpötilan kestoisuutta, mutta optimaalisella materiaalilla ja tuotantomenetelmällä aikaansaadaan korkeampi lämpötilankesto. Korkeammalla lämpötilan kestolla on myös merkitystä kaapelin teknistä käyttöikää ajatellen, Pikkemaat jatkaa.

Johdineristeessä HELUKABEL käyttää polypropyleenejä (PP) korkeamman lämpötilakestoisuuden saavuttamiseksi.

– Teoriassa PP kestää jopa 110 C° lämpötilan. Tehtyjen testien jälkeen päädyimme luokittamaan kaapelit 90 C° lämpötilaan ja 30,000 tunnin käyttöikään” jatkaa Pikkemaant.

Tuotteiden ulkovaippa valmistetaan Polyuretaanista (PUR). Materiaali tarjoaa runsaasti etuja liikuteltavassa käytössä esim. energiasiirtoketjuun asennetuissa kaapeleissa. Pitkä käyttöikä, joustavuus hyvä kestävyys käyttöympäristön rasituksia vastaan.

Kaapelit soveltuvat käytettäväksi Siemens, Lenze- ja Bosch Rexroth-servomoottoreiden kaapeloinneissa.

 

Cablex

 

ATEX kaapeloinnin vaatimukset – onko niitä?

ATEX tai Ex (Atmospheres Explosibles) eli räjähdysvaarallisiin tiloihin voi törmätä sekä uudis-että saneerauskohteissa. Koska tällaiset kohteet ovat haasteellisia, vaativat ne ammattilaisen viimeistellyn suunnitelman ja laajan riskianalyysin. Tässä kirjoituksessa käymme läpi perusasiat, mitä tulee huomioida ATEX-tilan kaapeloinnissa.

Tehokkuutta ja kustannussäästöjä teollisuuteen oikeilla kaapelivalinnoilla

Teollisuudessa kaapeleilta vaaditaan normaalia parempia ominaisuuksia.

Axclight® -kaapelit turvallisiin verkkoihin ja kannattaviin urakoihin

KJ -kaapelit turvallisiin verkkoihin ja kannattaviin urakoihin