35 miljoonan yksikön verran valmistettu Rittalin AE-sarja sai digiajalle päivitetyn seuraajan.

Rittalin uudet AX- ja KX-kaappimallistot on suunniteltu vastaamaan vauhdilla digitalisoituvan teollisuuden vaatimuksia. Useilla eri teollisuuden sektoreilla Internet of Things, verkottuneet tuotantolinjat ja robotiikka ovat yleistyneet vauhdilla viime vuosina. Tuotantomallien kehitys vaatii vastaavaa kehitystä myös teollisuusinfrastruktuurilta, kuten kytkentäkaapeilta ja koteloilta.

Parannukset, jotka on huomioitu AX- ja KX-koteloiden suunnittelussa:

  • 1/3 enemmän tilaa kaapeloinille. AX-kotelosarjan uudistuneiden laipparatkaisujen ansiosta kaapeloinnille on noin kolmasosa enemmän tilaa kuin aiemmin, vaikka koteloiden ulkomitat ovat säilyneet ennallaan.
  • Irrallaan toimitettavat ovet
  • Kotelon sisäpinnoissa lisätuet sisäasennuskiskoille. Ilman porasusta asennettavilla sisäkiskoilla on vähemmän kuormitusta ja kiskojen käyttömahdollisuudet lisääntyvät. Kiskoissa käytetään VX25-valikoimasta tuttua 25 mm:n reikäjakoa, joten monet VX25:n lisävarusteet sopivat niihin.
  • Kaappeihin saa sovitettua aiempaa enemmän komponentteja ja erilaisia kaapeleita.
  • Modulaarisia kaappeja on helppo muokata muuttuvien tarpeiden mukaan.

Saatavilla olevat mallit

AX- ja KX-koteloita on saatavilla useissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa. Malliston kompaktein, 150 x 150 x 80 mm -kokoinen KX-kotelo sopii erinomaisesti muutamien komponenttien asentamisessa liitäntä- tai väyläkotelokäyttöön. AX-koteloita on tarjolla 210–400 mm syvyisinä ja suurimmillaan 1200 mm leveinä tai 1400 mm korkeina. Materiaalivaihtoehdot ovat RAL7035 maalattu teräs, ruostumaton teräs AISI304 tai AISI316L.

Uudet kotelot valmistetaan loppuvuodesta 2018 valmistuneella ultramodernilla Haigerin tehtaalla läntisessä Saksassa, lähellä Frankfurtia. Rittalin paikallinen verstas Vantaalla puolestaan kustomoi tuotteet suomalaisten asiakkaiden toiveiden mukaisiksi.

 

Uutta UTU:n tuotannossa: Työmaakeskus mopsi apuna rakennusten sähköistämisessä

UTU:n vakiokeskusvalikoima vahvistui uudella työmaan alakeskussarjalla - mopsilla. Nyt voit hoitaa koko rakennuksen sähköistyksen aina ensimmäisestä sähköntarpeesta rakennustyömaalla lopullisten asukkaiden sähkönkulutukseen UTU:n keskustuotteilla. Mopsi lähtee mielellään mukaasi lähimmästä Soneparin myymälästä!

Schneider Electricin Acti9 kuormanpudotusrele

Säästöä sähkölaskuun ja tehokkuutta energiankäyttöön Schneider Electricin kuormanpudotusreleellä asuin- ja pienkiinteistöjen omistajat voivat säästää sähkölaskussa, sekä varmistaa oikein kohdennetun ja keskeytyksettömän sähkönjakelun kiinteistössä. Releellä ohjataan sähkönkulutus sinne, missä sitä ensijaisesti tarvitaan, juuri oikealla hetkellä. Samalla taataan sähkönjakelun jatkuvuus ilman pääsulakkeiden ylikuormitusta ja siitä aiheutuvaa mahdollista sähkökatkosta.

SLO:n ja Schneider Electricin uusi vuosikymmen alkoi lujitetulla yhteistyöllä paloturvallisuudessa

SLO ja Schneider Electric ovat panostaneet paloilmoitinjärjestelmien varaosasaatavuuteen. Yhteistyön tavoitteena on parantaa yleistä turvallisuutta tuomalla kattavasti paloturvallisuustuotteita SLO:n valikoimaan.