Helvarin iC-tuoteperheen LED-liitäntälaitteet ja -moduulit sekä ohjauslaitteet tekevät valkoisen valon värilämpötilan säätämisen helpoksi

 ja tuovat ihmiskeskeisen valaistuksen edut kaikkien ulottuville.

 

LC35/2-DA-iC on kaksikanavainen 35 W DALI LED-liitäntälaite, uusin jäsen Helvarin iC-tuoteperheessä. Tunable white -toiminnolla varustettu LED-liitäntälaite säätää värilämpötilaa 2-100 % alueella dynaamisesti kylmän ja lämpimän valkoisen valon välillä. Valon voimakkuutta säädettäessä Helvarin kehittämä hybridisäätöteknologia varmistaa tasaisen valon matalimmissakin säätötasoissa. Liitäntälaitteen kokonaistehon voi jakaa kahden lähtökanavan kesken missä tahansa suhteessa ja ulostulovirran asetus 350 mA:n ja 700 mA:n välille tapahtuu virranasetusvastuksen avulla. Switch-Control-toiminnallisuuden sekä Helvarin Driver Configurator -ohjelmiston avulla värilämpötilan ja valotason säätö liitäntälaitteissa tapahtuu tehokkaasti kaikissa asennusvaiheissa. iC-valaisinkomponentteja täydentää ILLUSTRIS-ohjauspaneeli, joka on käyttövalmis sellaisenaan ilman erillistä ohjelmointia.

  • Max. ulostuloteho 35 W
  • Ulostulovirta asetettavissa 350-700 mA
  • Kuormitussuojaus SELV < 60
  • DALI type 8 –ohjelmisto (Tunable White)
  • Hybridisäätöteknologia
  • 2-100 % dynaaminen värilämpötilan säätö
  • Switch-Control
  • Helvar Driver Configurator -ohjelmointityökalu
  • Kompakti muovikotelo

 

 

40 205 76 LC35/2-DA-iC LED-liitäntälaite

 

 

Exaktor Goes Out – uusi laadukas ulkovalaisintuotesarja

Sarja koostuu kiinteistöjen ulkoalueille sopivista exStreet-katuvalaisimista, exFlood-valonheittimistä sekä exWall-seinävalaisimesta. 

Miksi energiaremontti kannattaa tehdä nyt

Vaikka korot ovat nousseet, ei energiaremontista kannata säästää. Kun asunnon tai kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan, käyttökustannukset pienenevät ja ympäristö kiittää. Parhaassa tapauksessa energiaremontti maksaa itsensä takaisin nopeasti. Rakennusten energiatehokkuusratkaisut ovat aina investointeja, eivät kuluja. Energiaremontti hyödyttää, koska se tuo energiasäästöjä, vähentää päästöjä, nostaa rakennuksen arvoa, lisää asumismukavuutta ja parantaa huoltovarmuutta. Asumis- ja ylläpitokustannusten leikkaaminen on järkevää varautumista tulevaisuuteen. Energiaremontteja on useita erilaisia. Mm. ilmalämpöpumput, maalämmön hyödyntäminen, poistoilman ja jäteveden lämmön talteenotto, lämmöneristyksen parantaminen, valaistuksen uusiminen, rakennusautomaation lisääminen, energiatehokkuuteen pyrkiminen sekä kiinteistön säntillinen remontointi ovat esimerkkejä näistä. Aurinkopaneelien asentaminen on suosittu energiaremontti ja sen voi tehdä lähtökohtaisesti kaikkiin kiinteistöihin.  Lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen on tarjolla ELY-keskuksen tukea ja muihin remontteihin mm. kotitalousvähennystä. Myös Asumisen rahoittamis- ja kehityskeskus ARA jakaa energia-avustuksia. Korjausrakentaminen on aina vastuullisuusteko. Tällä hetkellä tehdään paljon valaistusremontteja, koska loisteputkien maahantuonti loppui elokuussa. Siirtyminen loisteputkista led-valaistukseen pienentää sähkönkulutusta, parantaa näkemisolosuhteita ja laskee huoltokustannuksia. Myös aurinkoenergiajärjestelmiä asennetaan nyt paljon, samoin kuin ilmalämpöpumppuja. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on tärkeä askel taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Asian kanssa ei kannata aikailla, vaan tekoihin kannattaa ryhtyä heti. Soneparin osaavat myyjät auttavat sinua kaikissa energiaremontteihin liittyvissä kysymyksissä. Nettisivuiltamme löytyy mm. aurinkosähköjärjestelmän valintatyökalu.     

GINOLED Flex: taipuisat LED-nauhat monipuoliseen valaistussuunnitteluun

Valaistus on yhä tärkeämpi tekijä arkkitehtonisissa projekteissa.