Kesäkaudella ukkostaa lähes päivittäin jossakin päin Suomea.

Ilmastomuutoksen myötä ukkoset ovat muuttumassa entistä voimakkaimmiksi. Salamat aiheuttavat vaarallisia virtapiikkejä. Niiden kesto on vain muutamia millisekunteja, mutta ne vaurioittavat herkästi kotien elektroniikka- ja erilaisia kiinteistötekniikan laitteita. Esimerkiksi kiinteästi verkkoon kytketyn lämpöpumpun rikkoutuminen voi aiheuttaa 10 000€ vahingon.

Ylijännitesuojaus puolestaan maksaa muutaman satasen. Suora salamanisku rakennukseen voi aiheuttaa merkittäviä rakennevaurioita ja tulipaloja. Epäsuorat salamaniskut osuvat maahan kauempana rakennuksesta, esimerkiksi sähkölinjan läheisyyteen. Tällöin voi muodostua virtapiikkejä, jotka ovat kyllin voimakkaita rikkomaan sähkölaitteita.

Ylijännitesuojaus estää salaman aiheuttaman ylijännitteen siirtymistä rakennuksen sähköverkosta elektroniikkalaitteisiin. Sähköasennusmääräykset edellyttävät ylijännitesuojausta tiettyihin kiinteistöihin, joihin sähkön syöttö tulee ilmajohtoina. Ylijännitesuojaa suosittelemme kuitenkin kaikkiin haja-asutusalueen kiinteistöihin, myös niihin joissa sähkön syöttö on toteutettu maakaapelilla.

 

Acti 9 iPRF tyyppi 1+2 ylijännitesuoja koko talon suojaukseen.
Snro: 58 152 79

Acti 9 iPRF tyyppi 2 ylijännitesuoja ala-/ryhmäkeskukseen.
Snro: 32 541 79 

 

Lue lisää » 

 

 

 

Norwescon Protector-tuoteperhe laajenee

Protector perheen kaksiosainen A-luokan vikavirta pistorasia Protector II on saanut rinnalleen uusia tuotteita, jotka täydentävät suojausta vaativaa pistorasia asennusta erinomaisesti.

ABB-varokekytkimet – saatavissa nyt myös 800 V AC-käyttöihin

ABB:n varoketuotesarjan käyttöalue on merkittävästi laajentunut viimeisimpään teknologia-alueeseen soveltuvaksi.

Kompaktit S200C-johdonsuojakatkaisijat

50% pienemmän kokonsa ansiosta kojeet soveltuvat erityisesti sähkökeskuksiin ja koteloihin, joissa on kriittinen tilantarve.