SLO Oy
23.1.2017

Kaapelointi lisääntyy nyt myös haja-asutusalueilla tasaisesti.  Koska kaupunkiverkoilla on kovemmat sähköiset vaatimuksensa verrattuna haja-asutusalueiden sähköverkkoihin, myös kaapeleiden poikkipintavalikoima on eri. Perinteisten kaupungeissa käytettyjen varustesarjojen rinnalle onkin kehitetty omat haja-asutusalueilla soveltuvat tuoteperheet.

Viime vuonna optimoidut City, Country ja Classic -nimet tulivatkin jo tutuiksi markkinoilla. Country ja Classic -sarjan jatkokset ovat täsmäjatkoksia AHXAMK-WP –kaapelille, jotka soveltuvat erityisesti haja-asutusalueiden kaapelointiin. Näissä on huomioitu hyvä ja nopea asennettavuus, luotettavuudesta kuitenkaan tinkimättä.

Pistokepäätteet jakeluverkoista tuulipuistoihin

Kosketussuojattujen pistokepäätteiden käyttö on lisääntynyt SF6-kojeistojen ja tuulivoimaloiden rakentamisen myötä. SLO:n valikoimasta löytyy erilaiset ratkaisut kytkentöihin. Valikoimasta löytyy 250 A ja 800 A (630 A) kosketussuojatut pistokepäätteet.

Ylijännitesuojausta ei saa unohtaa varsinkaan, jos kojeisto kytketään ilmajohtoverkkoon.  Pääteiden tulppaukseen, maadoitukseen ja vaiheistamiseen löytyy myös tarvittavat RSTI-tarvikkeet.
Vakioidut tuotteet, mutta saanko vanhalle kaapelille jatkon tai sekajatkon?
SLO kotisivuilta löytyvä kaapelivarusteiden hakuohjelma auttaa peruskaapelien valinnoissa. Asiakkaan ilmoittamalle harvinaisemmille tuotannosta poistuneille kaapeleille sekä vesistö- tai teollisuuskaapeleille löytyy kaapelivarusteratkaisut SLO:n asiantuntemuksen avulla. Tämä vanhoille tai erikoiskaapelille räätälöity palvelu sisältää tarvittavat tuotteet, suomenkieliset asennusohjeet ja tarvittaessa vielä henkilökohtaisen neuvonnan. Kaapeliyhteyden ollessa vaurioituneena saadaan nämä tuotteet myös paketoitua ja toimitettua tarvittaessa erikoisaikataulussa suoraan kohteeseen.

 

Tiesitkö?

SLO:lla kaapelivarusteiden historia on peräisin 1960- luvun puolivälistä, jolloin aloitettiin asennustarvikkeiden pakkaustoiminta. Pitkä historia on jalostanut SLO Tuotesarjojen kehittämät ja pakkaamat kaapelivarusteet parhaiksi Suomessa käytettyihin kaapeleihin ja suomalaisiin haastaviin olosuhteisiin. Kaikista tuotteista on siis vuosien varrelta kerääntynyt pitkä käytännön käyttöhistoria. Tämä auttaa myös tulevaisuuden kaapelivarusteiden suunnittelussa.