SLO:lta löytyy kattava valikoima TE Energyn kaapelivarusteita käytettäväksi tuulivoimapuistoissa, joissa käyttöjännite on yleisesti 30 kV.

Tuulipuistoissa tyypillisesti pitkiä kaapeliyhteyksiä

Tuulivoimapuistoissa sähkö siirretään yleensä maakaapeleilla ja kaapeliyhteydet voivat oll pitkiä. Yleisin käytettävä kaapeli on AHXAMK-W 30 kV.

Pitkissä kaapeliyhteyksissä joudutaan kaapelit jatkamaan ja yhdistelmällä peruspakkaus XVRWM 59… + lisätarvikepakkaus XVRMO 100./30v2 voidaan jatkaa AHXAMK-W-kaapelit 3×70…800 mm² 18/30 (36) kV.

Kaapelin päättäminen

Kaapelit päätetään tuulivoimapuistoissa kojeistoihin yleensä kosketussuojatuilla kulmapistokepäätteillä, joita löytyy sekä 800 A (630 A) että 1250 A kokoisina (RSTI-68.. 800 A ja RSTI-69.. 1250 A). Myös lisäkulmapistokepäätteet ovat tarvittaessa saatavana toimitusajalla. AHXAMK-W-kaapelille tarvitaan kulmapistokepäätteen lisäksi maadoituspakkaus XVTWM 11150…11800.

Myös 30 kV sisä- ja ulkopäätteet ruuvikaapelikengillä XVKW(U) 59…M ovat saatavina AHXAMK-W-kaapelille.

Menekkituotteet ovat varastoituna SLO:n Tuupakan logistiikkakeskukseen ja varastointia lisätään tarpeen niin vaatiessa.

Muut käyttöjännitteet

  • Mikäli tarvitset muita tarvikkeita 30 kV kaapeleille, voidaan ne tarvittaessa soveltaa/kehittää kaapelityypin mukaan.
  • Mikäli tuulivoimapuiston käyttöjännite on 20 kV, löytyy myös siihen tarvittavat varusteet SLO:n perusvalikoimasta.
Teksti:
Jarmo Lindberg
SLO Oy

Al- ja Cu-johtimien päättäminen ja liittäminen liitäntäalustaan

Alumiinijohtimien liitoksissa on otettava huomioon alumiinin pinnan oksidoituminen eli hapettuminen ja alumiinin viruminen eli kylmäjuokseminen sekä liitospinnan galvaaninen korroosio.

Ainutlaatuinen yhdistelmäkaappi nopeuttaa sähköliittymien käyttöönottoa

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säävarmaa sähköverkkoa yli 680 000 asiakkaalleen Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Yritys on hiljattain kehittänyt itselleen pienjänniteverkon rakentamiseen mallin, mikä mahdollistaa uusien liittymien nopean käyttöönoton ja parantaa samalla asiakaskokemusta.

Valaisimet, laippamoottorit ja jakokaapit esiasennettuina

Suoraan SLO:n logistiikkakeskuksesta nopeasti ja kustannustehokkaasti