SLO:lta löytyy kattava valikoima TE Energyn kaapelivarusteita käytettäväksi tuulivoimapuistoissa, joissa käyttöjännite on yleisesti 30 kV.

Tuulipuistoissa tyypillisesti pitkiä kaapeliyhteyksiä

Tuulivoimapuistoissa sähkö siirretään yleensä maakaapeleilla ja kaapeliyhteydet voivat oll pitkiä. Yleisin käytettävä kaapeli on AHXAMK-W 30 kV.

Pitkissä kaapeliyhteyksissä joudutaan kaapelit jatkamaan ja yhdistelmällä peruspakkaus XVRWM 59… + lisätarvikepakkaus XVRMO 100./30v2 voidaan jatkaa AHXAMK-W-kaapelit 3×70…800 mm² 18/30 (36) kV.

Kaapelin päättäminen

Kaapelit päätetään tuulivoimapuistoissa kojeistoihin yleensä kosketussuojatuilla kulmapistokepäätteillä, joita löytyy sekä 800 A (630 A) että 1250 A kokoisina (RSTI-68.. 800 A ja RSTI-69.. 1250 A). Myös lisäkulmapistokepäätteet ovat tarvittaessa saatavana toimitusajalla. AHXAMK-W-kaapelille tarvitaan kulmapistokepäätteen lisäksi maadoituspakkaus XVTWM 11150…11800.

Myös 30 kV sisä- ja ulkopäätteet ruuvikaapelikengillä XVKW(U) 59…M ovat saatavina AHXAMK-W-kaapelille.

Menekkituotteet ovat varastoituna SLO:n Tuupakan logistiikkakeskukseen ja varastointia lisätään tarpeen niin vaatiessa.

Muut käyttöjännitteet

  • Mikäli tarvitset muita tarvikkeita 30 kV kaapeleille, voidaan ne tarvittaessa soveltaa/kehittää kaapelityypin mukaan.
  • Mikäli tuulivoimapuiston käyttöjännite on 20 kV, löytyy myös siihen tarvittavat varusteet SLO:n perusvalikoimasta.
Teksti:
Jarmo Lindberg
SLO Oy

Valovoimaa Zephyristä Varkauden hiihtoladuille

Voimatel on saneerannut Varkauden ulkoilureittien valaistusta projektissa, jossa 750 valaisinta päivitettiin Feilo Sylvanian Zephyreihin. Lue, mitä Voimatelin projektivastaava Joonas Turunen kertoo valaistusprojektista ja yhteistyöstä SLO:n kanssa.

Valaisimet, laippamoottorit ja jakokaapit esiasennettuina

Suoraan SLO:n logistiikkakeskuksesta nopeasti ja kustannustehokkaasti

Syysmyrskyt sen paljastivat: Verkkoyhtiöt ovat onnistuneet kehitystoimenpiteissään

Vuoden investoinnit on verkonrakennuksessa toteutettu ja paljon on saatu aikaiseksi häiriöttömän sähkönjakelun turvaamiseksi. Verkonrakennuksen vuoteen on mahtunut muun muassa onnistunut avojohtoverkkojen vianilmaisimen käyttöpilotti Kouvolassa.