Rakennusvaiheessa oikein tehty kaapelinsuojaus takaa virheettömän sähkö- ja tietoliikenneverkon toiminnan. Pipelife tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman kaapelinsuojatuotteissa. Tuotteet täyttävät korkeimmat asetetut vaatimukset laadussa, toimivuudessa, käyttöominaisuuksissa ja ympäristön huomioimisessa. Valikoima kattaa tuotteet keskijännite- ja kuituverkkojen rakentamiseen myös vaativissa kohteissa.

Pipelife kaapelinsuojaputket soveltuvat ominaisuuksiensa ansiosta erinomaisesti sähkö- ja televerkon rakentamiseen pohjoismaisissa olosuhteissa. Kaapelinsuojauksen vakiorakenteiden lisäksi Pipelifella on vaativien kohteiden tuotteet ja erikoisosaaminen.

Verkonrakennuksessa tutut tuotteet

Tupla- ja Tripla-kaapelinsuojaputket soveltuvat verkonrakennuskohteisiin, joissa maasto-olosuhteet ovat stabiilit. Näillä tuotteilla tehdään muun muassa perinteistä infrarakentamista. Tuotteilta löytyy EPD-ympäristöseloste.

Tiivisteellisellä OPTO-muhvilla varustetut jäykkärakenteiset PVC-kaapelinsuojaputket ja suunnanmuutoksiin soveltuvat PVC-kaaret kestävät hyvin ulkoisen maan paineen sekä kaapeloitaessa vetorasitusta ja korkeita kitkalämpöjä. Näillä tuotteilla tehdään verkonrakennuksen vaativampia kohteita, kuten pitkiä putkituslinjoja ja raskaampia kaapelointeja.

ROCKY-kaapelinsuojaputket SRS ja SRE soveltuvat maan alle tehtäviin asennuksiin myös vaativissa olosuhteissa. ROCKY SRE putket sopivat lisäksi pinta-asennuksiin erittäin vaativiin olosuhteisiin.

OPTO PE -kaapelinsuojaputkilla suojaat valokuitukaapeliverkot myös vaativissa kohteissa, jotka toteutetaan auraamalla ja joissa kuidutukset tehdään puhallustekniikalla.

PVC-kaapelikourut ovat kustannustehokas, nopea ja helppo menetelmä suojata olemassa olevat kaapeloinnit. PVC-kaapelikourun profiili on optimoitu kestämään kovatkin rasitukset.

Lisätietoja: www.pipelife.fi/kaapelinsuojaus


Teksti ja kuvat: PIPELIFE

Lujaa kotimaista Helkamaa

Helkama Bican kotimainen NOVAK-HF-kaapeli kestää aikaa

Uusi nVent RAYCHEM XTVR -lämpökaapeli

Itsesäätyvää XTV -lämpökaapelia ehdittiin asentaa 35 vuodessa maailmaan  yli 70 000 kilometriä. Määrä kertoo siitä, kuinka suositusta tuotteesta oli kyse. nVent RAYCHEM halusi tehdä suositusta tuotteesta vieläkin paremman ja huolellisen tuotekehityksen tuloksena syntyi XTVR -lämpökaapeli High Power Retension -tekniikalla. Uusi itsesäätyvä lämpökaapeli XTVR  tarjoaa itsesäätyvää lämpöä uudistetulla tekniikalla yli kolmen vuosikymmenen ajan, joka on kaapelin minimi käyttöikä. Se täyttää teollisuuden tiukat suorituskykyvaatimukset ja suojaa samalla ihmisiä, prosesseja ja infrastruktuuria. XTVR ylittää XTV:n  suorituskyvyltään ja käyttöiältään. XTVR  kestää jatkuvasti 150 °C ja  hetkellisesti 250 °C (2000 tuntia). Sen tehon pitkäaikainen säilyminen on vertaansa vailla: kun XTVR-kaapeli on toiminut 10 vuotta 150 °C:n lämpötilassa, se säilyttää 95 prosenttia tehostaan. Käyttöikä on yli 30 vuotta. Uutuus perustuu nVent RAYCHEM:n 75 vuoden asiantuntemukseen polymeerimateriaalitieteestä. nVent RAYCHEM XTVR -lämpökaapeleita on 7 eri tehoa.  Paksumpien äärijohtimien ansiosta sillä voidaan tehdä entistä pidempiä piirejä. Ulkovaippa on erittäin helppo kuoria. XTVR -kaapeli on kansainvälisesti sertifioitu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa T3 (T2 20XTVR). Kaapelilla on 10 vuoden tuotetakuu. Asennustarvikkeiksi käyvät samat asennustarvikkeet kuin XTV:lle. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Sähkönumero Tuote Kuvaus Keskusvarastotuote 0430938 nVent 3XTVR2-CT 9 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli.   0430939 nVent 5XTVR2-CT 16 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli. KYLLÄ 0430940 nVent 8XTVR2-CT 25 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli. KYLLÄ 0430941 nVent 10XTVR2-CT 32 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli.   0430942 nVent 12XTVR2-CT 38 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli. KYLLÄ 0430943 nVent 15XTVR2-CT 48 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli.   0430944 nVent 20XTVR2-CT 64 W / m +10 °C:ssa, itsesäätyvä lämpökaapeli.   [/su_table]

Draka KLMA-HF C-PRo -merkinantokaapeli

KLMA-HF C-PRo -merkinantokaapeli täyttää CPR:n Cca-luokan vaatimukset