JKS products Ltd valmistaa kotimaiset kelannostimet niin pienten kuin suurempienkin kelojen käsittelyyn. Tilanteen mukaan keloja pitää pystyä nostamaan ja siirtelemään. Oikeanlaisella nostimella oikeassa paikassa saadaan kelat käsiteltyä tehokkaasti.

Näin kelannostin toimii

LS 80 (Snro 6431073) kelannostokengän avulla kela nostetaan lappeellaan kelan reiästä. Kelannostokenkä pudotetaan kelanlaipan reiästä sisään. Kun kenkää nostetaan, lukkiutuu se kelan laippaan ja kela voidaan nostaa. Nostimessa olevan leikarin avulla kelaa voidaan myös tarvittaessa pyörittää ja näin purkaa kelalla olevaa kaapelia.

LS 80 nostimen tekniset tiedot:

Kelan nostoon ja kaapelin purkuun soveltuu  kelannostohaarukka

Mikäli kela pitää nostaa ja kaapelia purkaa, niin LS 80 nostinta parempi vaihtoehto on LF 24 (Snro 6431071) kelannostohaarukka. Tällä nostimella kelan nostaminen tapahtuu laakeroidulta kela-akselilta. Nostimen akseli työnnetään kelanreikien läpi, lukitaan paikoilleen ja nostoketjut kiinnitetään lukituskoukuilla kela-akseliin. Tämän jälkeen kela voidaan nostaa ilmaan. Laakeroidun akselin ansiosta kelaa on helppo pyörittää. Nostin on varustettu myös lyhennyskoukuilla. Niiden avulla voidaan nostoketjujen pituutta säätää. Näin nostimella voidaan helpommin käsitellä myös halkaisijaltaan pienempiä keloja.

LF 24 nostimen tekniset tiedot:

 • Kantavuus 3000kg
 • Suurin kelanhalkaisija 2400mm
 • Suurin kelanleveys 1200mm
 • Kela-akselin halkaisija 60mm
 • Sähkönumero 6431071 »
 • JKS tuotekoodi 32

Valitse kelan siirtoon kelanlaippanostin

Jos kelaa ei tarvitse pyörittää vaan ainoastaan nostaa ja siirtää, niin silloin RL 24 (Snro 6431072) kelanlaippanostin on toimiva ratkaisu. Tämän nostimen avulla kelat voidaan varastoida helposti vierekkäin sillä nostimen käyttö ei vaadi sivuttaissuunnassa paljon tilaa. Nostin siis helpottaa kelojen varastointia lähekkäin. Nostaminen tapahtuu siten että kelannostokengät asetetaan kelanreikiin. Kengät on suunniteltu siten että ne sopivat 75mm, 105mm ja 132mm kelanreikiin. Myös RL 24 kelanlaippanostin on varustettu lyhennyskoukuilla, joten pienempien kelojen käsittely on helppoa.

Kaikki JKS Productsin valmistamat nostimet ovat CE-hyväksyttyjä nostoapuvälineitä. Nostimet itsessään ovat turvallisia käyttää, kun vain muistetaan huoltaa ja ylläpitää nostimia sekä tehdä tarkastukset ajallaan.

RL 24 nostimen tekniset tiedot:

 • Kantavuus 3500kg
 • Suurin kelanhalkaisija 2400mm
 • Suurin kelanleveys 1200mm
 • Sopii kelanreikiin 75mm, 105mm ja 132mm
 • Sähkönumero 6431072 »
 • JKS tuotekoodi 21

Teksti ja kuvat: JKS Products

JKS

ATEX kaapeloinnin vaatimukset – onko niitä?

ATEX tai Ex (Atmospheres Explosibles) eli räjähdysvaarallisiin tiloihin voi törmätä sekä uudis-että saneerauskohteissa. Koska tällaiset kohteet ovat haasteellisia, vaativat ne ammattilaisen viimeistellyn suunnitelman ja laajan riskianalyysin. Tässä kirjoituksessa käymme läpi perusasiat, mitä tulee huomioida ATEX-tilan kaapeloinnissa.

Apuvälineet kaapelinvetoon

Kaapelinvetokone CW 800 on 8 – 10 miehen voimalla vetävä sähkötoiminen kaapelinvetokone, joka liikkuu työmaalla kätevästi mukana tulevan pyörillä varustetun ”trolleyn” avulla.

Top Cable -asennusjohtimet pienkeloilla

Top Cablen valmistama laadukas asennusjohdin on nyt saatavana käytännöllisillä pienkeloilla.