Nexans on yli 20 vuoden ajan pyrkinyt helpottamaan kaapeliden kierrätystä ja nähnyt sen luonnollisena osana tuotekehitystä.

Tämä jo kauan ennen kuin kestävyys sanasta tuli muotia. Avoimuus on keskeinen käsite kaikilla teollisuudenaloilla tänään.
Yritysten on otettava suurempi vastuu siitä, mitä he todellisuudessa tekevät vähentääkseen ilmastojalanjälkeään.

Kukaan ei tiedä tarkalleen, millainen ympäristö meillä on 40 vuoden päästä, mutta voimme jo nyt työskennellä varmistaaksemme, että olosuhteet ovat parhaat. Siksi puhutaan paljon tuotteen elinkaaresta ja kierrätysajattelusta.

Kaikki ympäristövaikutukset raaka-aineiden tuotannosta romuttamiseen on otettava huomioon. Se, mitä tuotamme tänään ja joka on palvellut loppuun huomenna, ei pidä jättää jälkiä. Eikä vähiten koske kaikkia maahan kaivettuja ja sisäänrakennettuja kaapeleita.

Kaapeleissamme on Lifemark kierrätysmerkintä. Maailmanlaajuinen ainutlaatuinen merkintämenetelmä, joka kuvaa selkeällä tekstillä kaapelissa olevia materiaaleja. Sisältöilmoitus on kohokuvioitu kaapelin vaipan ulkopuolelle, ja kaapelin käsittelijä voi sen lukea. Lifemark™ on hyvä tapa ottaa huomioon tuotteidemme ympäristövaikutukset koko niiden elinkaaren ajan.

 

LIFEMARK™ – IKUISESTI KESTÄVÄ ETIKETTI.

  • Helpottaa kierrätystä
  • Pitkän aikavälin kestävä ratkaisu
  • Ainutlaatuinen merkintä

TE Connectivity RAYCHEM 102L Päätetuppilot

TE Connectivity Raychem päätetuppilot on kehitetty kaapelipäiden suojaamiseksi ulkopuolista kosteutta, likaa ja muita kaapelin ominaisuuksia heikentäviä aineita vastaan.

Varkaat eivät pidä tästä maadoitusköydestä

Kuparivarkaudet vain lisääntyvät jatkuvasti. Kirkkojen kattoja varastetaan, junaliikenne peruuntuu ja hautoja häpäistään. Varastetun kuparin kauppa on nykyään suuri järjestäytyneen rikollisuuden muoto. Varkaudet maksavat yhteiskunnalle miljoonia kruunuja joka vuosi. Nyt siihen on ratkaisu. Ja se tulee Nexansilta.   VARASTAMINEN EI ENÄÄ HOUKUTA Grimsåsissa ruotsalaista tukikohtaansa pitävä Nexans on yksi maailman johtavista kaapeliyrityksistä ja kyllästynyt kaikkiin kuparivarkauksiin. Osaksi he ovat itse joutuneet varkauksien kohteeksi, mutta myös heidän asiakkaansa ja yhteiskunta mitä suuressa määrin. Sen vuoksi he ovat kehittäneet tuotteen, jonka varastaminen himottaa huomattavasti vähemmän. – CCS-maadoituskaapelissa keskilanka on kuparilla pinnoitettua terästä. Koska kaapeliin on sekoitettu terästä, se on yksinkertaisesti hankalampaa kierrättää eikä siten yhtä kiinnostavaa varkaille, sanoo tuotepäällikkö Mats Klarén Nexansilta.   KYSE ON IHMISTEN TURVALLISUUDESTA Varkauksien lopettaminen on tärkeää, sillä kyse on myös ihmisten turvallisuudesta. Kuparin varastamiseen liittyy suuria riskejä kuparin sähkönjohtavuuden takia. Johdot saattavat yhdellä hetkellä vaikuttaa vaarattomilta, mutta voivat seuraavassa sekunnissa johtaa vakaviin vahinkoihin. Ongelma ei todennäköisesti vähene, sillä kuparin maailmanmarkkinahinta nousee. Kokemuksesta tiedetään, että varkauksien ja vahingontekojen määrä lisääntyy.   [su_note note_color="#ecedeb" text_color="#000000"] TEKNISET TIEDOT: CCS-maadoitusköysi (Copper Clad Steel) asennetaan maahan. Köysi on 7-lankainen ja päällystetty mustalla johtavalla muovilla, jolla se erottuu tavallisista ja perinteisistä maadoitusköysistä. Asennuksen helpottamiseksi maadoitusköysi on hehkutettu. Lankaluku ja resistanssi ovat IEC 60228 luokan 2 mukaiset. Köyden kanssa työskennellessä on tärkeää käyttää teräksen leikkaamiseen sopivia työkaluja. Puristettaessa ja liitettäessä muovi on poistettava. CCS -maadoitusköyttä on saatavissa kolmea poikkipintaa: 25, 35 ja 50 mm².   [/su_note]   [su_table responsive="yes"] Snro Nimike 01 051 10 Maadoitusköysi CCS 25  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 11 Maadoitusköysi CCS 35  Nexans K500 Teräs/kupari 01 051 12 Maadoitusköysi CCS 50   Nexans K500 Teräs/kupari [/su_table]

LAPP-kaapelit nyt SLO:n valikoimassa!

SLO:n valikoimasta löytyy nyt laaja valikoima erilaisia LAPP Automaation kaapeleita.