Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja, jonka tuotemerkkejä ovat Orthex, SmartStore ja GastroMax. Lohjan tehtaalla on käynnissä valaistuksen saneerausprojekti osana yrityksen kestävän kehityksen suunnitelmaa. Tehtaan tuotantotilojen valaistus uusitaan vaiheittain ja nyt on ensimmäinen vaihe valmis.

Alussa kartoitettiin lähtötilanne

SLO:n teollisuuden myyntipäällikkö Teijo Pasanen kertoo, että Orthex on pitkäaikainen asiakas, jolle on perinteisesti toimitettu sähkö- ja pneumatiikkatuotteita kunnossapidon tarpeisiin.

Valaisinsaneerauksen projekti käynnistyi asiakkaan, Proton Lightingin ja SLO:n yhteisellä katselmuksella, jossa käytiin läpi toimitilojen nykytilanne ja asiakkaan tarpeet uudesta valaistuksesta. Samalla mitattiin tiloissa olleet valaistustasot ja määriteltiin uudet valaistuksen tavoitetasot.

Näiden pohjalta valittiin sopivimmat valaisimet, joista tehtiin valaistuslaskelmat eri tiloihin. Uudet valaistustasot mitattiin asennuksen jälkeen.

Uudella valaistuksella halutaan säästää energiaa, tehdä työtiloista viihtyisämmät ja parantaa työturvallisuutta.
- Juha Aronen Orthex Oy.

Valaisimien vaihto aloitettiin varastoista, joissa tyypillisesti valaistuksen laatuun ei juuri ole kiinnitetty huomiota. Projektin tavoitteena oli päivittää valaistus asteittain, tila kerrallaan.

Saneerauksen yhteydessä kiinnitettiin huomiota myös siihen, kuinka monta erilaista valaisinta tiloissa on. Minimaalisen valaisintyyppien määrän odotetaan tuovan kustannussäästöä myös huoltoon. Jo pelkästään ledivalaisimien pidempi käyttöikä ja huoltovapaus luovat säästöjä.

Kuva 1: Varastotiloissa valaistustasot tuplaantuivat uuden valaistuksen myötä n 300 luksin tasoon samalla kun valaisimen määrä ja asennusteho pieneni.

Keskeytymätön työ asennuksen aikana Tage-valaisimilla

Tuotanto- ja varastotiloihin valaisimeksi valikoitui Tage-valaisin, koska se on helppo asentaa. Tämä mahdollisti tuotannon ja pakkaamon keskeytyksettömän työn myös valaisinasennusten aikana.

Täsmätoimitukset poistivat välivarastoinnin tarpeen

Orthexin kohteessa saneeraustyö toteutettiin täsmätoimituksilla, jolloin asiakkaan ei tarvinnut pitää omia valaisinvarastoja.

- Ottakaa yhteyttä omaan myyjäänne SLO:lla niin sovitaan tapaaminen ja katsotaan sinun tarpeisiisi sopiva palvelukokonaisuus, vinkkaa Teijo Pasanen SLO:n teollisuusmyynnistä.

Kuva 2: Pakkaamossa valaisinten määrä pidettiin samana. Valaistustason nousun myötä n 900 luksiin erilliset työpistevalaisimet jäivät tarpeettomiksi. Pakkaamo pyörii ympäri vuoden useammassa vuorossa ja valaisimille tulee vuodessa reilusti polttotunteja.

 

Muutostyössä käytetyt tuotteet

Sähkönumeron linkistä pääset siirtymään verkkokaupan tuotekortille.

Snro Tuotenimi Teho W Valovirta lm Värilämpötila K Leveys mm Korkeus mm c/c mm
4309216 Tage L160 9500 lm 840 W WB90 70 9500 4000 1600 95 1600
4309217 Tage L160 9500 lm 840 W MB60 70 9500 4000 1600 95 1600
4309235 Tage L160 15 000 lm 840 W MB60 125 15000 4000 4000 95 1600

Kokonaispalvelua yhteistyössä toimittajan kanssa

SLO tarjoaa yhdessä Proton Lightingin kanssa kokonaispalvelua, joka muodostuu seuraavasti:

  • Asiakkaan tarpeiden kartoitus.
  • Luotettavat valaistuslaskelmat.
  • Valaisintoimitukset.
  • Toteutetun asennuksen loppukatselmus.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja kohteesta saat:

Daniel Jenkins, Proton Lighting 010-3872270 / Teijo Pasanen, SLO 010-2833304

Teksti:
Daniel Jenkins
Proton Lighting

Positiivisesti poikkeava yhteistyö

Ab LKI Käldman Oy:n tilaus- ja toimitusprosessi uusittiin perustuksia myöten SLO:n palvelukokonaisuuden avulla

SLO:n materiaalitoimitukset takaavat Borealis Polymersin toimintavarmuuden

Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat,

Amplit Oy tehosti AINOA 3:n työmaan logistista ketjua Soneparin tilauslajittelulla

Toimitettavat tuotteet jaettiin asennuskohdekohtaisille lavoille AINOA 3:n työmaa oli logistisesti haastava. Kohteessa päädyttiin käyttämään tilauslajittelua, jolla tilaukset saatiin pilkottua asennuskohteittain. Palvelu vähensi toimitusten käsittelyä työmaalla ja vapautti asentajien aikaa tuottavaan työhön.