Fronius on hyvin tunnettu toimittaja Euroopassa ja Invertterit valmistetaan Itävallan tehtaalla.

Soneparin valikoimassa olevaa Fronius Symo GEN24 10.0 Plus Hybrid -aurinkoinvertteriä voidaan käyttää myös Off Grid -laitteena sähkökatkon aikana, jos aurinko paistaa. GEN24 plus -mallia voi laajentaa toimimaan myös iltaisin ja öisin esimerkiksi tai latautumaan pörssisähköllä BYD-akkuratkaisuiden avulla. BYD-akut tulevat Soneparin verkkokauppaan kevään 2023 aikana.

Voit hankkia hybridi-invertterin nyt, ja päättää myöhemmin haluatko parantaa akuilla omavaraisuutta.

Fronius hybridi-invertterit Soneparin verkkokaupassa

Sähkönumero

Malli

Teho [W]

V007093

Fronius Symo GEN24 5.0 Plus

5000

V007092

Fronius Symo GEN24 8.0 Plus

8000

V007091

Fronius Symo GEN24 10.0 Plus

10000

Growattin invertterit ja akut

Liikekiinteistöihin ja teollisen kokoluokan voimalaitoksiin Growatt on suuri toimittaja maailmalla. Maailmalla Growatt on kotitalouksien kokoluokassa TOP 3 toimittajien joukossa monella eri mantereilla.

Kaikki Soneparin mallistosta löytyvät vaihtoehdot ovat kolmivaiheisia, niistä löytyy kaksi kappaletta MPPT, ne ovat AFCI suojattuja ja koteloiden IP-luokka on65.

Laaja valikoima akkuratkaisuja tehokkaaseen aurinkoenergian hyödyntämiseen On Grid -invertterillä

Sähkönumero

Malli

Teho [W]

Akkujärjestelmä

V000703

Growatt MOD 3000TL3-XH

3000

-XH

V000704

Growatt MOD 6000TL3-XH

6000

-XH

V000705

Growatt MOD 10KTL3-XH

10000

-XH

Growatt mallistosta löytyy akkuvalmiudella olevat XH-sarjan invertterit, jotka ovat On Grid -laitteita. Akuilla on 10 vuoden ja yli 7000 syklin takuu (100 % DoD / 80 % Capasity) sekä luotettava ja varmatoiminen kobolttivapaa LFP-kemia.

XH- sarjan akkupaketit löytyvät Soneparin verkkokaupasta yhdellä sähkönumerolla, jotta tilaaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Myös Growattin akkuratkaisut on mahdollista ajastaa latautumaan esimerkiksi pörssisähköllä yöaikaan. Laitteista löytyy myös erilaisia prioriteettiasetuksia, kuten mitä energiaa käytetään tai ladataan ensisijaisesti. Täydellinen ominaisuus, kun halutaan käyttää itsetuotettua energiaa maksimaalisesti.

Growattin hybridi-invertteri toimii myös Off Grid -laitteena

SähkönumeroMalliTeho (W)Akkujärjestelmä
V007066Growatt SPH 10000TL3 BH-UP1000ARK 2.5H-A1

Growattin valikoimasta löytyvä SPH 10000TL3 BH-UP toimii myös Off Grid-laitteena vaihtoajan ollessa UPSin tasoa (10ms). Se on ihanteellinen silloin, kun halutaan turvata kriittisten toimintojen – kuten lämmitysjärjestelmien kiertovesipumpun, säätölaitteiden, kriittisen valaistuksen ja tietojärjestelmien syöttöjen – toimivuus sähkökatkon aikana.

 Invertterin lisäksi tarvitset ARK 2.5H-A1 lisälaitteen (DC/DC) ja minimissään kolme kappaletta akkuja.

  • ARK 2.5H-A1 sarjan akkupaketit löytyvät yhdellä sähkönumerolla, jotta tilaaminen olisi mahdollisimman helppoa.
  • ARK ja XH sarjan akkupakettien koot: 7,6 kWh – 25,6 kWh saakka (bruttokapasiteetti).
  • 💡 Muista myös tavalliset On Grid -aurinkoinvertterit ilman akkuvalmiuksia niin Froniukselta 6 – 20 kW ja Growattilta 3 – 20 kW.

Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Fronius

ABB:n DC-turvakytkin aurinkosähkösovelluksiin

Luotettava ja energiatehokas ABB:n muovikoteloidut OTDCP-tasavirtaturvakytkimet täyttävät aurinkosähkösovellusten tiukat vaatimukset. Kytkintä käytetään erotuskytkimenä aurinkopaneelien ja aurinkoinvertterin välissä olevassa tasajännitepiirissä.

Sähkö on tehokasta

Maailmamme on muuttunut viimeisten vuosien aikana ja varsinkin tämän vuoden puolella rajusti. Tarve päästä eroon fossiilisesta energiasta on kasvanut samaan aikaan, kun puhtaasti tuotetun sähkön kysyntä on kasvanut.

Nyt on energiatehokkuusremontin aika

Rakennusten hiilijalanjäljestä jopa 75% syntyy käytön aikana. Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen on keskeinen keino pienentää energiankulutusta ja siten auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.   Ratkaisevassa roolissa on rakennusten käytönaikainen energiatehokkuus Korjaamisen tarve ei katoa poikkeustilanteessa minnekään, joten myös nyt on oikea aika tehdä kiinteistöjen energiaremontteja. Varsinkin omakotitaloissa pystyy jo pienillä teoilla vähentämään energiankulutusta. Energiatehokkuus on myös osa huoltovarmuutta, koska se parantaa energiaomavaraisuuttamme. Valtiolta avustusta energiaremonttiin Valtio antaa energia-avustuksia remontteihin, jolloin yhä useammalla on taloudellinen mahdollisuus parantaa oman kodin tai taloyhtiön tehokkuutta. Jokainen korjattu rakennus on askel kohti hiilineutraalimpaa Suomea. Lisäksi toimiva sähköistys lisää helppoutta, hyvinvointia ja kiinteistön turvallisuutta. Älykkäät talotekniset ratkaisut kehittyvät vinhaa vauhtia Digitalisaatio ja rakennusautomaatiojärjestelmät tarjoavat valtavat mahdollisuudet kiinteistöalalle. Älykkäät rakennukset ovat kohta keskuudessamme, koska ihmiset haluavat helppoa, turvallista, energiaa säästävää ja vähäpäästöistä elämäntapaa. Parempaa valoa uudella LED-tekniikalla Älykäs teknologia mahdollistaa myös kustannusten, resurssien ja energian säästön infrassa, rakentamisessa ja liikenteessä. Valaistusremontilla saadaan säästöjä käyttökustannuksiin ja parannetaan valaistuksen määrää ja laatua valitsemalla uutta led-tekniikkaa. Uusimalla niin ulko- kuin sisävalaistus säädettäviin ja pitkäikäisiin led-valaisimiin, tilan viihtyisyys paranee ja hiilijalanjälki pienenee. Sivutuotteena positiivinen yrityskuva ja mukavammat työolosuhteet Vähäpäästöisyys ja energiatehokkuus ovatkin nyt yritystenkin liiketoiminnan ytimessä, joten toimitilojen, hallien ja piha-alueiden korjaustarve kannattaa tarkistaa. Oheishyötyjen, kuten asiakastyytyväisyyden, maineen sekä työolosuhteiden paraneminen kannattaa huomioida myös kannattavuustarkasteluissa. Nyt kannattaa investoida aurinkojärjestelmiin ja sähköautojen lataukseen Ajankohtaisia investointikohteita ovat energiatehokkuuden lisäksi myös mm. aurinkosähköjärjestelmät sekä sähköautojen latausasemat. Näidenkään asennus ei katso vuodenaikaa. Hyvä on myös muistaa, että kiinteistön arvo kasvaa energia- ja kustannustehokkuuden myötä.   [su_box title="Neljä syytä tehdä energiaremontti" style="soft" box_color="#eceef0" title_color="#0f0d0d"] Valtio avustaa energiaremontteja Rakennusautomaatiolla saat säästöjä Uudella led-tekniikalla parannat valaistusta samalla kun säästät Vähäpäästöisyys ja energiatehokkuus ovat modernin liiketoiminnan ytimessä [/su_box]