Maakaapeliverkkojen rakentaminen on siirtymässä 20 kV kaapeloinnista myös 0,4 kV maakaapeliverkon rakentamiseen.

Toistaiseksi pienjänniteverkkojen perusratkaisut ovat pysyneet samoina.
Energiaviraston yksikköhinnat aiheuttavat painetta myös näihin perusratkaisuihin. Massat ovat suuria, joten yksikköhinnoilla on vaikutusta verkkoyhtiöiden valintoihin. Verkkoyhtiöiden kannattaa pitää laitekantansa mahdollisimman yksinkertaisena, sillä monimuotoisen jakokaappivalikoiman ylläpito on verkkoyhtiöden kunnossapitovastaaville vaativaa. Pienjänniteverkoihin tulee myös investointityön jälkeen monesti muutoksia mm. uusien kuluttajien liittämisen vuoksi. Tuotteiden laatu ja saatavuus pitää olla turvattuna pitkälle tulevaisuuteen. Kuinka siis voi pärjätä verkkoyhtiöille annetussa tehokkuus- ja parantamisvaatimusten tavoitteiden kanssa? Me SLO:ssa olemme valmiit tuomaan erilaisia ratkaisumalleja asiakkaidemme käyttöön.
Tehtävämme on kuunnella asiakkaita ja tuoda ratkaisumalleja markkinoille.

Kuinka valitsen oikein?

Vaihtoehtomme rakentuvat markkinoilla jo olevien perusratkaisujen eri variaatioihin. Olemme halunneet pitää käyttökokemusta omaavat luotettavat toimittajat mukana tehdessämme SLO Valintoja. Emme ole poistaneet valikoimassamme olleita ratkaisuja, olemme kehittäneet näiden perustuotteiden ympärille yhdessä valmistajien kanssa uusia vaihtoehtoja.

 

     ABB

Enston komposiittitukieristin turvalliseen ja keskeytymättömään sähkönsyöttöön

Kun keskijännitteiseen ilmajohtoverkkoon tarvitaan erittäin turvallinen, häiriötön, kestävä ja pitkäikäinen tukieristin, Ensto komposiittitukieristin SDI82.2M20 täyttää kaikki vaatimukset! Se on valmistettu komposiitista, helpompi ja nopeampi asentaa kuin koskaan ennen, ja se lisää sähkösyötön luotettavuutta.

Verkonrakennuksen EXIT-suunnitelma

Nyt kun suurinta osaa Suomea kurittaneet lumimassat ovat hiljalleen sulaneet, voimme ryhtyä taas maanrakennus- ja kaivuutöihin. Ennen kauden aloitusta on hyvä tarkastella toimintamalleja ja uudistaa myös tuotevalintoja. Tässä muutama vinkki  uusista verkonrakennuksen tuotteista.

Ovatko ilmajohtoverkot jo toinen jalka haudassa?

Ilmajohtoverkkojen suosio on  hiipunut maakaapeloinnin suosion noustessa.