Maakaapeliverkkojen rakentaminen on siirtymässä 20 kV kaapeloinnista myös 0,4 kV maakaapeliverkon rakentamiseen.

Toistaiseksi pienjänniteverkkojen perusratkaisut ovat pysyneet samoina.
Energiaviraston yksikköhinnat aiheuttavat painetta myös näihin perusratkaisuihin. Massat ovat suuria, joten yksikköhinnoilla on vaikutusta verkkoyhtiöiden valintoihin. Verkkoyhtiöiden kannattaa pitää laitekantansa mahdollisimman yksinkertaisena, sillä monimuotoisen jakokaappivalikoiman ylläpito on verkkoyhtiöden kunnossapitovastaaville vaativaa. Pienjänniteverkoihin tulee myös investointityön jälkeen monesti muutoksia mm. uusien kuluttajien liittämisen vuoksi. Tuotteiden laatu ja saatavuus pitää olla turvattuna pitkälle tulevaisuuteen. Kuinka siis voi pärjätä verkkoyhtiöille annetussa tehokkuus- ja parantamisvaatimusten tavoitteiden kanssa? Me SLO:ssa olemme valmiit tuomaan erilaisia ratkaisumalleja asiakkaidemme käyttöön.
Tehtävämme on kuunnella asiakkaita ja tuoda ratkaisumalleja markkinoille.

Kuinka valitsen oikein?

Vaihtoehtomme rakentuvat markkinoilla jo olevien perusratkaisujen eri variaatioihin. Olemme halunneet pitää käyttökokemusta omaavat luotettavat toimittajat mukana tehdessämme SLO Valintoja. Emme ole poistaneet valikoimassamme olleita ratkaisuja, olemme kehittäneet näiden perustuotteiden ympärille yhdessä valmistajien kanssa uusia vaihtoehtoja.

 

     ABB

Syksy on valon ja sen puutteen sesonkiaikaa

Päivien lyhentyessä on hyvä aika panostaa hyvään valaistukseen niin sisällä kuin ulkona.

Rakennuskohteen loppuasiakirja kuosiin

Kun rakennuskohde valmistuu ja on luovutuksen aika, moni pähkäilee loppuasiakirjojen kanssa. Tässäkin asiassa keskittäminen SLO:lle kannattaa ja helpottaa työtäsi. 

PVC-alitusputki vaativaan käyttöön

Pipelifen PVC-alitusputki on tarkoitettu sähköja televerkon rakentamisessa liikennealueelle toteutettavien teiden ja rautateiden alituksiin. Tuote on suunniteltu kestämään erilaisia putkialituksien työmenetelmiä, kuten vaakaporaus, tunkkaus ja paineilmamyyrä. PVC- alitusputki kestää SN30-rakenteen ansiosta pohjoismaiset vaatimukset asennuksen aikana sekä maaperän tuoman rasituksen asennuksen jälkeen. Liitosmuhvin suora rakenne kestää mekaanista rasitusta eikä aiheuta turhaa kitkaa putken asentamisessa. – Alitusputki ja sen muhvi on suunniteltu yhteistyössä alitusurakoitsijoiden kanssa kestämään alitustyön aiheuttama rasitus. PVC-alitusputki kestää hyvin ulkoisen maan paineen, sekä mekaanisen rasituksen, kertoo Pipelifen tuotepäällikkö Vesa Juka. Tuote on osa Pipelifen PVC-kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PVC-kaarien ja PVC-kaapelisuojaputkien kanssa. Alitusputken 100,110 ja 140 väri on oranssi ja 110 on saatavana myös keltaisena.   Snro Tuotenimi 52 614 01 PVC-alitusputki 100x4,8x6000 SN30 52 614 02 PVC-alitusputki 110x5,3x6000 SN30 52 614 39 PVC-alitusputki 140x6,7x6000 SN30