Moni on varmasti ollut videoneuvottelussa, jossa vastapuolen videokuva jäätyy kesken lauseen tai näyttö muistuttaa enemmän Minecraft -peliä kuin kuvaa vastapelurista. Ongelman aiheuttaa heikko signaali, jolloin datan latausnopeudet hiipuvat ja yhteys kärsii.

Signaalin kulku lähimpään mobiiliverkon tukiasemaan voi estyä etäisyyden, mäkisen maaston tai lähellä olevien rakennusten vuoksi. Signaalin vahvuus heikkenee etenkin sen läpäistessä seinän tai ikkunan.

Tilannetta voi parantaa asentamalla esimerkiksi Finnsatin 4G/5G-lisäantennin. Tämä ulkoinen antenni vaikuttaa merkittävästi myötä- ja paluusuunnan latausnopeuksiin, mikä tekee erityisen hyvää videoyhteyksille.

Ympärisäteilevä antenni sopii taajamiin, joissa signaali saattaa tulla monelta suunnalta

Finnsat FS1500 ja FS3500 MIMO-antennit ovat ympärisäteileviä eli niille ei tarvitse tehdä suuntausta. Ne poimivat vastaanotettavat signaalit joka suunnasta. Tästä on paljon apua taajamissa, kun parhaan signaalin suunta voi vaihdella ja signaalin heijastuksia esiintyy paljon.

Finnsat FS5000 on suunnattava antenni. Se asennetaan suuntaamalla antenni kohti haluttua mobiilitukiasemaa. MIMO asennus tehdään käyttämällä kahta FS5000 antennia ja säätämällä polarisaatiot 45° kulmaan, yksi antenni -45°ja toinen +45° kulmaan.

Lisäantenni on vaivan ja kustannusten arvoinen investointi, koska huono yhteys pilaa kenen tahansa päivän.

Finnsat SSK-01

Finnsat FS1500

 Tuotteet SLO:n verkkokaupassa

7550622 Finnsat FS1500
7550620 Finnsat FS3500
7526072 Finnsat FS5000

Teksti ja kuvat: Finnsat

Mikrokanavatekniikka soveltuu taajamien valokaapelointeihin

Mikrokanavatekniikkaa on käytetty Suomessa taajamien kuiduttamiseen melko vähän.

Finnsatin suosittu VSS-paketti väestönsuojatiloihin

Pelastuslain mukaan väestönsuojassa tulee olla matkaviestimen käytön mahdollistava tekninen järjestelmä. Määräykset täyttävä järjestelmä saadaan helposti toteutettua asentamalla Finnsat FS1000-N antenni väestönsuojaan, ympärisäteilevän FS3000 antennin ulos ja näiden väliin sopivan pituinen matalahäviöinen FSxxNN -kaapeli.  

Kaikki osaavat käyttää WOOX älykotituotteita

Valot syttyvät automaattisesti astuessasi kotiisi. Lämpötila mökillä laskee alle 10 asteen ja patterit käynnistyvät. Herätessäsi voit huutaa kahvinkeittimen käyntiin. Kaikki tämä ja paljon, paljon muuta on mahdollista WOOX Smart Home tuotteiden avulla.