Frico on korkeasta laadustaan tunnettu ruotsalainen lämmitys- ja ilmasulkulaitteiden tuottaja, joka kehittää ja valmistaa tuotteitaan erityisesti Pohjolan vaativiin lämmitysoloihin.

 

Fricon päätuotealueita ovat ilmaverhokojeet, kiertoilmakojeet ja lämpösäteilijät, ja näillä tuo tealueilla Frico on Euroopan johtava valmistaja. Kaikista tuotealueista löytyy monipuoliset ratkaisut myös teollisuuden tarpeisiin.

Energiatehokkuutta ilmasulkuratkaisuilla

Avoimet ovet ovat suuri lämpöhäviöiden ja olosuhdemuutosten aiheuttaja. Näitä ei-toivottuja tekijöitä voidaan hallita oikein valitulla ilmasulkujärjestelmällä, joka koostuu ilmaverhokojeista ja älykkäästä ohjauksesta.

Ilmaverhokojeilla puhalletaan oviaukkoon ilmasulku, joka sallii vapaan liikkumisen, mutta erottelee erilämpöisiä ilmamassoja tehokkaasti toisistaan. Tyypillisiä käyttö kohteita teollisuudessa ovat ulkoilmaan rajoittuvat kulku- ja lastausoviaukot sekä erilämpöisten tilojen kuten kylmävarastojen ja lastaustilojen väliset oviaukot.

Lämpösäteilijät teollisuuden tarpeisiin

Lämpösäteily on energiatehokas lämmitystapa, jolla on helppo parantaa erilaisten tilojen lämpöviihtyvyyttä. Fricon säteilyläm mittimet ovat äänettömiä, eivätkä aiheuta voimakasta ilmanliikettä ja niiden avulla tilat voidaan helposti jakaa erilämpöisiin vyöhykkeisiin, jolloin lämpö saadaan juuri sille alueelle, jossa sitä tarvitaan. Lämpösäteilijöitä voidaan hyödyntää useissa teollisuuden käyttökohteissa, kuten tilojen yleis- tai aluelämmityksessä, työpisteen kohdelämmityksessä.

Kiertoilmalämmitys myös vaativiin erityisoloihin

Frico-kiertoilmakojeet on suunniteltu erityisesti Pohjoisen kylmiin olosuhteisiin. Fricon lämpöpuhaltimet tunnetaan markkinoilla erityisesti luotettavuudestaan ja pitkäikäisyydestään. Kiertoilmalämmittimet ovat nopeita asentaa ja ottaa käyttöön sekä investointikustannuksiltaan edullisia. Valikoimasta löytyy ratkaisut erilaisten tilojen yleis- tai lisälämmitykseen, mutta myös vaativiin oloihin, kuten syövyttäviin, täriseviin, pölyäviin tai normaalia lämpimämpiin käyttöihin. Vesikiertoisena versiona on myös mallisarja räjähdysvaarallisiin tiloihin.

SLO:n ja Hedtecin asiantuntijat neuvovat lämmitystuotteiden ja ohjaustapojen valinnassa. Tarvittaessa avustetaan myös käyttöönotossa sekä annetaan käytön ja huollon opastusta. Tekninen tuotetuki palvelee Sinua, joka arkipäivä.

 

Monikäyttöinen paineanturi M12-liitännällä

SMC on julkaissut PSE570-sarjan, paineanturin yleiskäyttöön. Se on helppo kytkeä ja kestää hyvin korkeaa painetta ja anturirungon ylijännitettä.

Weidmüller virtalähteet

PROeco PROeco-sarja tarjoaa kaikki virtalähteen perustoiminnot suurilla tehoilla ja joustavuudella. Koska niiden äärimmäisen matala asennussyvyys on 100 mm, soveltuvat ne loistavasti pienimpiin käyttökohteisiin, joissa tarvitaan tilaa, käyttäjäystävällisyyttä ja tehokkuutta. Yksivaiheiset ja kolmivaiheiset virtalähteet Ohut muotoilu Suuri lämpötila-alue -25 °C –70 °C Kolmiväriset LED-osoittimet yksinkertaisen virheentunnistuksen varalle Kehittynyt visuaalinen varoitus 90% nimellisvirralla  Kansainväliset hyväksynnät   Promax PROmax-tuoteperhe on erityisen tehokas. PROmax pystyy käsittelemään jatkuvaa ylikuormitusta tai ohimeneviä huippukuormia helposti. Kun käynnistyslämpötila on -40 °C, virtalähteet osoittautuvat erityisen kestäviksi. Yksivaiheiset ja kolmivaiheiset virtalähteet Erittäin ohut muotoilu Korkea tehokkuusaste Teholuokka 70 ... 1 000 W Jopa viisi laitetta voidaan liittää rinnakkain ilman diodimoduulia Kansainväliset hyväksynnät PROTOP MTBF-arvo on yli miljoona tuntia, jonka ansiosta PROtop-sarjan kytkentätoimiset virtalähteet mahdollistavat korkean käytettävyyden. Innovatiivinen DCL-tekniikka takaa luotettavan käynnistyksen ja lisää energiaa moottorin voimakkaalle käynnistykselle. 1ph Yksivaiheiset ja monivaiheiset virtalähteet Korkea MTBF-arvo CI. I Div. 2 + ATEX Suoritusluokka 70 - 600 W Lähtö: 12, 24, 36 ja 48 V DC 3ph Monivaiheiset virtalähteet 85 ... 132/187 ... 550 V AC UL-hyväksyntä Suoritusluokka: 180 - 600 W        

Kylmälaitteiden fluoratut kasvihuonekaasut EU:n rajoituslistalla

– Onko nykyinen jäähdyttimeni enää sallittu vuonna 2020?