Pipelifen PVC-alitusputki on tarkoitettu sähköja televerkon rakentamisessa liikennealueelle toteutettavien teiden ja rautateiden alituksiin. Tuote on suunniteltu kestämään erilaisia putkialituksien työmenetelmiä, kuten vaakaporaus, tunkkaus ja paineilmamyyrä. PVC- alitusputki kestää SN30-rakenteen ansiosta pohjoismaiset vaatimukset asennuksen aikana sekä maaperän tuoman rasituksen asennuksen jälkeen. Liitosmuhvin suora rakenne kestää mekaanista rasitusta eikä aiheuta turhaa kitkaa putken asentamisessa.


– Alitusputki ja sen muhvi on suunniteltu yhteistyössä alitusurakoitsijoiden kanssa kestämään alitustyön aiheuttama rasitus. PVC-alitusputki kestää hyvin ulkoisen maan paineen, sekä mekaanisen rasituksen, kertoo Pipelifen tuotepäällikkö Vesa Juka.

Tuote on osa Pipelifen PVC-kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PVC-kaarien ja PVC-kaapelisuojaputkien kanssa. Alitusputken 100,110 ja 140 väri on oranssi ja 110 on saatavana myös keltaisena.

 


Snro Tuotenimi
52 614 01 PVC-alitusputki 100×4,8×6000 SN30
52 614 02 PVC-alitusputki 110×5,3×6000 SN30
52 614 39 PVC-alitusputki 140×6,7×6000 SN30

 

TE CONNECTIVITYn SOLARLOK SLK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet

Every Connection Counts, voit säästää aikaa ja rahaa jokaisessa liitännässä. TE:n SOLARLOK-liittimet aurinkosähköasennuksiin on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan asennustöitä sekä takaamaan luotettavat DC-liitännät. Rakenne on suunniteltu vähentämään liittimen aiheuttamaa ylimenovastusta ja jännitehäviöitä. TE:n SOLARLOK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet ovat aurinkosähköliittimien uusinta sukupolvea, ja niiden asennus on jopa 80 % nopeampaa perinteisiin aurinkosähköliittimiin verrattuna*. Suunnittelussa on käytetty IDC-tekniikkaa (Insulation Displacement Contact), joka mahdollistaa helpon ja nopean asennuksen: liittimen asennus kokonaisuudessaan kestää noin 30 sekuntia ilman erikoistyökaluja, asennustyökaluiksi riittävät siirtoleukapihdit. Eristeen läpäiset liittimet mahdollistavat asentamisen ilman johdineristeen poistamista. Asentaja voi kytkeä kaapelin ja puristaa liittimen, tämä lisää tehokkuutta. < 80 % lyhyempi asennusaika * Perustuu asennusaikavertailuun TE:n SOLARLOK PV4 DC Crimp -liittimien kanssa.  Helppo asentaa, kolme työvaihetta  TE:n SLK 2.0 DC Plug and Splice -liittimillä on laaja käyttöalue; 2,5-6 mm² (10-14 AWG). Ne ovat testattu ja hyväksytty IEC 62852 (TUV) ja UL 6703 -standardien mukaisesti. Valikoimaa täydentää ainutlaatuinen geelitäytteinen SOLARLOK SLK 2.0, joka takaa IPx8-vedenpitävyyden. TE:n SOLARLOK SLK 2.0 on valmistettu PPE- ja PS-materiaalista. Liitin on testattu upotuskokeella enintään 1 metrin syvyydessää 24 h. PPE- ja PS materiaali on UV-kestoinen. SOLARLOK 1500V PV4-S -liitin  on saatavana sekä uros- että naarasversioina, jolloin ne voidaan yhdistää SOLARLOK PV4-S- ja PV4-PM DC -liittimiin.     TE:n SLK 2.0 Splices -jatkosliittimet toimitetaan yhtenä kokonaisuutena Tämä nopeuttaa ”jatkoksen” asentamista: ei irrallisia osia, eikä erikoistyökaluja. Jatkosliittimet soveltuvat erityisesti korjauksiin – ne mahdollistavat kaapeleiden helpon ja nopean asentamisen tai korjauksen esimerkiksi kaapeleille vioittuneille kaapeleille. Tärkeimmät ominaisuudet Nopeampi asennus, jopa 80 % SOLARLOK PV4-S:ään verrattuna. Pienemmät elinkaarikustannukset Laajat käyttöalueet; 2,5-6 mm2 (AWG 14-10). Helppo ja nopea asennus ilman erikoistyökaluja Kaapelia ei tarvitse kuoria All-in-one-rakenne, minimoitu asennusvirheen mahdollisuus Ainutlaatuinen geelitäyte takaa IPx8-vedenpitävyyden (1 m/24 tuntia). CE-merkintä IEC 62852- ja UL 6703 -hyväksytty Katso SLK 2.0:n asennusvideot  Teksti ja kuvat: TE Connectivity

Putoamissuojatut työkalut Knipexiltä

SLO työkaluvalikoimista löydät nyt myös runsaasti Knipex –tuotteita

Televerkkojen tukiasemien akkuratkaisut 

Langattoman dataliikenteen nopea kasvu vaatii uutta infrastruktuuria. Televerkon viimeisenä lenkkinä ovat tukiasemat, joihin Suomen tuhannet puhelimet ja muut laitteet ovat yhteydessä.