Suureen osaan SLO:n myymälöitä on ilmestynyt  Bolle -myyntitelineet, joissa on kattava valikoima moderneja silmiensuojaimia.

Bollé Safety on alansa johtava toimija, ja on keskittynyt vain ja ainoastaan silmiensuojaimien kehittämiseen ja valmistamiseen. Bollé Safety valmistaa suojalaseja, naamiomallisia suojalaseja ja kokokasvosuojaimia sekä niiden ylläpitotuotteita ammattikäyttöön.

 

Bollé Safety erottuu erityisesti viidellä osa-alueella:

  1. Tyyli
  2. Suomenkieliset riskienarviointityökalut oikeiden suojainten valitsemiseksi
  3. Huurtumattomuus ja naarmuuntumisenesto (mallit joissa Platinum-pinnoite)
  4. Ainutlaatuiset linssit
  5. Nopeat toimitukset

SLO:n uusi silmiensuojainten varastovalikoima käsittää 23 tuotekoodia, ja kaikki loput 300 muutakin mallia ovat saatavissa nopeasti tilaustuotteina. Oikea malli valitaan ensisijaisesti työtehtäväkohtaisen riskienarvioinnin kautta. Riskienarviointikaavakkeen voit ladata tästä: http://www.sahkonumerot.fi/6336032/

 

Oikealla linssivalinnalla on suuri merkitys

Kun riskienarvioinnin kautta on hahmotettu tarvitaanko työtehtävissä kokokasvosuojain vai naamiomalli, vai riittääkö sankamalli, on aiheellista valita linssi sen mukaan millaisissa olosuhteissa työtä aiotaan tehdä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että sisätyöskentelyyn valitaan kirkas linssi, sisä- ja ulkotilojen välillä liikkumiseen sävytetty linssi ja ulkotöihin tummennettu linssi. Pitkäjaksoisessa yhtämittaisessa käytössä linssien tulee aina kuulua parhaaseen 1-optiikkaluokkaan, jotta silmät eivät rasitu. Linsseissä on kuitenkin paljon muitakin oikeaan valintaan vaikuttavia tekijöitä.

 

Poimintoja SLO:n uudesta valikoimasta :

Cobra HD (6336000): Markkinoiden kirkkain ja eniten (96 % !) valoa läpäisevä linssi, joka ehkäisee silmien rasittumista parhaiten. Soveltuu sähkö- ja elektroniikka-asennuksiin, missä vaaditaan suurta tarkkuutta ja parasta värien erottelukykyä. Suojaa silmiä myös keinovalon UV-säteiltä.

Silium+ kirkas (6336013): Erittäin kevyt malli, joka on litteiden ja notkeiden sankojen ansiosta ihanteellisin malli käytettäväksi kuppimallisten kuulosuojainten kanssa: Sangat eivät paina päätä ja kuulosuojaimet vaimentavat melua kuten kuuluukin. Platinum-pinnoite tekee laseista huurtumattomat ja ehkäisee naarmuuntumista. Suojaa silmiä myös keinovalon UV-säteiltä.

Contour Metal ESP (6336004): Metallikehyksiset suojalasit sinulle, joka etsit tyyliä ja pomo-lookia. ESP (Extra Sensory Perception) linssi yhdistää kirkkaan linssin ja sävytetyn linssin edut yhteen tuotteeseen, ja on oiva valinta töihin missä liikutaan toistuvasti kirkkaiden ulkotilojen ja hämärämpien sisätilojen välillä. Tekee käyttäjän toiminnasta tarkempaa ja tehokkaampaa. Suojaa myös auringon haitallisilta säteiltä.

Rush+ Twilight (6336008): Sporttiset suojalasit, joiden Twilight linssit ovat ihanteellinen valinta ulkoilmatöihin ja ajamiseen erityisesti auringon noustessa ja laskiessa. Suodattaa ei-tummista linsseistä tehokkaimmin silmille haitallista sinistä valoa (76 %). Platinum-pinnoite tekee laseista huurtumattomat ja ehkäisee naarmuuntumista.

Contour Polarized (6336019). Polarisoiduilla aurinkolasilinsseillä varustetut tyylikkäät suojalasit, jotka keskitummien Mid Smoke linssien ansiosta ovat suositeltava valinta myös liikenteessä ajamiseen.

Hustler Blue Flash Polarized (6336020). Polarisoidut hydrofobiset likaa ja vettä hylkivät aurinkolasimalliset suojalasit. Bollé Safetyn lippulaivamalli. Voimakkaasti tummennettujen Smoke linssien ansiosta ovat suositeltava valinta kirkkaisiin ulkoilmaoloihin, mutta emme suosittele liikenteessä ajamiseen.

Overlight II kirkas (6336024): Silmälasien päällä käytettävät modernit suojalasit kirkkailla linsseillä. Suojaa silmiä myös keinovalon UV-säteiltä.

Iri-S Dioptre (6336028, 29, 30, 31): Lukulasivahvuuksilla varustetut suojalasit, jotka monipuolisten säätöjensä ansiosta istuvat kaiken mallisille kasvoille ja lukulinssi on mahdollista säätään niin alas ettei se vaaranna työturvallisuutta normaalikäytössä. Saatavilla 1,2, 2,0, 2,5 ja 3,0 vahvuuksilla. Nämä, kuten monet muutkin Bollé Safety mallit on myös mahdollista varustaa lisäksi Optical Insert -silmälasiadapterilla reseptilinsseille.

B-Clean puhdistusliina (6336034): Kaikenlaisen optiikan puhdistamiseen tarkoitettu esikostutettu liina, joka myös tekee pinnoista anti-staattiset vähentäen pölyn ja lian tarttumista, anti-bakteeriset ja vähentää heijastumia.

B-Clean Anti-Fog Kit (6336038): Yhdistelmäpakkaus, jossa tehokas huurtumisenestosuihke ja kyljessä saranoidun luukun takana korkealuokkainen mikrokuituliina. Soveltuu kaikenlaiselle optiikalle.

 

Silmävauriot ovat niitä harvoja tapaturmalajeja, joiden korjaaminen voi olla mahdotonta, parantumista ei tapahdu, tai joissa varsinaiset terveysongelmat tulevat esiin vasta vuosien kuluttua. Silmiensuojaimen istuvuus omiin kasvoihin on ensisijaisen tärkeää. Tästä syystä suuressa osassa SLO:n myymälöitä on mahdollisuus sovittaa kutakin suojalasimallia ja tarkistaa että säädöt voi saada itselle miellyttäviksi ennen ostopäätöstä. Ja mihin tahansa malliin päädytkin, varmista että mukaasi tulee ainakin yhdet suojalasit, joissa on Platinum-pinnoite. Tunnistat sen P-kirjaimesta linssissä. Vastaavaa huurtumattomuutta ja naarmuuntumisenestoa ei ennen ole ollut tarjolla.

 

Kirjoittaja Pasi Blåfield toimii Suomessa Bollé Safety tuotepäällikkönä.

Lisätiedot: Tuoteryhmäpäällikkö Timo Bergholm timo.bergholm@slo.fi

 

Teksti:
Bollé Safety, Pasi Blåfield

Valokaarelta suojautuminen

Valokaarelta suojautuminen on riskienarvioinnin ja varustekokonaisuuden yhdistelmä

Snickers ProtecWork

  Snickers julkaisee syksyllä 2018 täysin uuden ProtecWork suojavaatemalliston, joka pitää sisällään 65 tuotetta.

Bollé Safety PLATINUM – suojalasit jotka eivät huurru

Kasvomaskien ja hengityssuojainten lisääntyneen käytön myötä suojalasit altistuvat huurtumiselle aiempaa herkemmin.