Kalliolle kukkulalle rakennan minä...

Maakaapeliverkon suunnittelijoiden ja rakentajien pahin painajainen on kallio; kaivinkoneen kauha on mahdottoman tehtävän edessä. Vaihtoehtona on kaapelin asentaminen suojaputkeen, joka kiinnitetään kallioon tai kalliopylvästys ilmalinjalle. Molemmissa tapauksissa on kallioon saatava reikiä kalliokiinnikkeitä varten. Asentajan painajainen taas on vanhoilla polttomoottorikoneilla reikien tekeminen kallioon.

Vaan eipä enää huolta! SLO:lta löytyy Milwaukeen akkuporakonesarjasta Milwaukee M18 FHM-0C (Snro: 6437667) », jolla reikien tekeminen on helppoa.

Akkukoneen keveys yllätti testaajan

Ensimmäisenä yllättää porakoneen paino, joka on n. 10 kg, joten kantaminen autolta ei ole raskasta. Luonnollisesti bensa-asemalla käynnin saattoi unohtaa akkujen ansiosta. Kallioterät ovat pitkiä ja helppo kiinnittää pikakiinnityksellä.

Pitkän terän ansiosta työasento on luonnollinen ja poranterän asettaminen porauskohteeseen helppoa. Porauksen aloittaminen on vaivatonta uudella Milwaukeen omalla sähkömagneettisella AUTOSTOP™ -kytkimellä, mikä lisää poraus- ja purkutöiden turvallisuutta. Kytkin estää poravasaraa kääntymästä liikaa, jos terä jää kiinni. Terä pääsee kääntymään tällöin vain 45 astetta, kun taas muut saman luokan poravasarat voivat kääntyä jopa 360 astetta.

Porakonetta ei tarvitse painaa, reikää syntyy myös kevyemmällä kädellä. Porakone ei hypi ja tärise kovassakaan kivessä eikä terä mene tukkoon, koska se nostaa porauspölyn siistiin kasaan reiän vierelle.  Poraustapahtuma on todella äänetön verrattuina polttomoottorikäyttöisiin porakoneisiin.
Voin testauksen jälkeen tosiaan suositella tätä konetta kallioporaksi sähkölinjanrakentajille niin suojaputkien kuin pylväiden kiinnikkeiden kiinnittämiseen kallioon.

Etuja

  • Kevyet kantaa kantolaukussa ja helppo säilyttää autossa.
  • Mukava käteen ja pitkän terän kiinnitys helppoa.
  • Porausasento on luonnollinen, käynnistys turvallista AUTOSTOP™ -kytkimellä.
  • Hiljainen ja tärinätön käsille.
  • Poraus on nopeaa ja pölytöntä.
  • Akulla riittää suorituskykyä moneen reikään.
  • ONE-KEY™ -sovelluksella poravasaraa voi räätälöidä, seurata ja hallita.

 

Snro Tuote
6437632 Akku M18 HNRG-122 milwaukee
6437660 Poranteräsarja - Milwaukee SDS-Max Sarja 5P
6437661 Poranterä -  Milwaukee SDS-Max 22 x 520mm
6437662 Poranterä - Milwaukee SDS-Max 20 x 520 mm