Sähköautojen lataustarve lisääntyy taloyhtiöissä ja omakotitaloissa.

 

Virta otetaan kiinteistön sähköliittymästä, jossa teho on usein rajallinen. Tällöin syntyy ongelma, jos latausvirtojen tarve on sähköliittymän kapasiteettia suurempi. Tehonohjauksella voidaan säätää ja hyödyntää sähköliittymää parhaalla tavalla.
Tehonohjausta  varten   tarvitaan   sähkökaapeli ja jonkinlainen väyläjohto tai tiedonsiirtojohto.

Nexans on kehittänyt kaapelin, johon on integroitu suojattu johdinpari väyläohjaukseen. Ohjausjohdinpari kaapelin keskellä ohjaa kuorman tehokkaasti sopivalle tasolle. Voidaan esimerkiksi kuvitella, että kiinteistön sähköliittymän kuormitus on korkea illalla, jolloin auton omistajilla on mahdollisuus saada suurempi teho lataustolppiin myöhemmin yön aikana. Toisena ongelmana on kaikkien autojen samanaikainen lataus, jolloin saatavilla oleva tehoa voidaan ohjata ja jakaa latauspisteiden välillä ja siten hyödyntää kaapeleita ja sähköliittymää yön aikana. Tavallisesti autojen ei tarvitse olla täyteen ladattuja ennen aamua.

 

 

FQLQ Easy Snro: 04 155 73
FQLQ Easy™ Ohjaus 5G6 + 2×0,75 mm² Snro: 04 155 73

TEKNISET TIEDOT:

Kaapeli on FQLQ Easy™ Ohjaus 5G6 + 2×0,75 mm². FQLQ Easy™ Ohjaus sopii suojaputkeen maahan asennettuna sähkönsyöttöön enintään 40 A:n johdonsuojakatkaisijalla
varustettuihin lataustolppiin tai latausasemiin.

Kaapeleita ei pidä ylikuormittaa. 3-vaiheisesta ja poikkipinnaltaan
6 mm²:n kaapelista saadaan maksimissaan 46 A kuormitusvirtaa
asennettuna suojaputkeen maahan. Virtaa kaapeleissa voidaan
rajoittaa kuormanohjauksella, mikä säästää sekä ympäristöä että rahaa.

 

Suojaletkut vaativiin teollisiin ympäristöihin

Vaativissa olosuhteissa on syytä varmistaa, että ympäristö ei vahingoita järjestelmän kriittisiä osia. Tämä voidaan varmistaa suojaamalla tuotteisto suojaletkuilla suunnittelijan asettamin reunaehdoin sekä ammattimaisella asennuksella. Myös suojaletkuja ja -ratkaisuja on erilaisia vaihteleviin teollisiin tarpeisiin. Tässä kirjoituksessa käsitellään kolmea suojaletkun valintaan vaikuttavaa asiaa.

Prysmian Group yhtenäisti MCMK- ja MK -kaapelivalikoimaansa

Prysmian Groupin halogeenittomien palosuojattujen kaapeleiden valikoima on laajentunut vuosi vuodelta. 2.5.2021 voimaan tulleet muutokset selkiyttävät entisestään kaapelivalinnan tekemistä ja parantavat saatavuutta.

Tilapihi OPI-kanaalijärjestelmä

OPI-kanaalijärjestelmä on tehokas ratkaisu ahtaisiin kaapelinsuojauskohteisiin. Se mahdollistaa suuren määrän kaapelinsuojaputkia pieneen tilaan.