Sähköautojen lataustarve lisääntyy taloyhtiöissä ja omakotitaloissa.

 

Virta otetaan kiinteistön sähköliittymästä, jossa teho on usein rajallinen. Tällöin syntyy ongelma, jos latausvirtojen tarve on sähköliittymän kapasiteettia suurempi. Tehonohjauksella voidaan säätää ja hyödyntää sähköliittymää parhaalla tavalla.
Tehonohjausta  varten   tarvitaan   sähkökaapeli ja jonkinlainen väyläjohto tai tiedonsiirtojohto.

Nexans on kehittänyt kaapelin, johon on integroitu suojattu johdinpari väyläohjaukseen. Ohjausjohdinpari kaapelin keskellä ohjaa kuorman tehokkaasti sopivalle tasolle. Voidaan esimerkiksi kuvitella, että kiinteistön sähköliittymän kuormitus on korkea illalla, jolloin auton omistajilla on mahdollisuus saada suurempi teho lataustolppiin myöhemmin yön aikana. Toisena ongelmana on kaikkien autojen samanaikainen lataus, jolloin saatavilla oleva tehoa voidaan ohjata ja jakaa latauspisteiden välillä ja siten hyödyntää kaapeleita ja sähköliittymää yön aikana. Tavallisesti autojen ei tarvitse olla täyteen ladattuja ennen aamua.

 

 

FQLQ Easy Snro: 04 155 73
FQLQ Easy™ Ohjaus 5G6 + 2×0,75 mm² Snro: 04 155 73

TEKNISET TIEDOT:

Kaapeli on FQLQ Easy™ Ohjaus 5G6 + 2×0,75 mm². FQLQ Easy™ Ohjaus sopii suojaputkeen maahan asennettuna sähkönsyöttöön enintään 40 A:n johdonsuojakatkaisijalla
varustettuihin lataustolppiin tai latausasemiin.

Kaapeleita ei pidä ylikuormittaa. 3-vaiheisesta ja poikkipinnaltaan
6 mm²:n kaapelista saadaan maksimissaan 46 A kuormitusvirtaa
asennettuna suojaputkeen maahan. Virtaa kaapeleissa voidaan
rajoittaa kuormanohjauksella, mikä säästää sekä ympäristöä että rahaa.

 

Uusi taipuisa ACEFLEX-HF Com yhdistää voiman ja ohjauksen

Draka ACEFLEX-HF Com on uusi halogeeniton ja taipuisa 1 kV:n Dca-paloluokan hybridikaapeli kahdella hyvin suojatulla parikierretyllä ohjausjohdinparilla.

Muunneltava NC-2000 kytkentäkaappi 19 tuuman rakenteella

Uusi kytkentäkaappi NC-2000 koostuu erillisistä moduuleista, joista voidaan koota erilaisia kokonaisuuksia asiakkaan tarpeiden mukaan. Kaapissa on 19 tuuman rakenne. Samaan kaappiin voidaan sijoittaa sekä kuitupäätteet että aktiivilaitteet. Kaapin lisävarusteet mahdollistavat suurien kuitumäärien käsittelyn.

nVent T2Blue uudistuu

nVent Raychem valmistama T2Blue paketointi uudistuu. Uudistus tehtiin urakoitsijoiden toiveesta, paketeissa on muun muassa kertakäyttökela asennusta helpottamaan. Pakkaukseen lisättiin asennusta helpottava kertakäyttökela. Sähkönumerot säilyvät samana. Uudet pakkaukset tulevat hyllyyn heti vanhojen loputtua.