Airam mahdollistaa optimaaliset langattomat Casambi Ready -valaistusratkaisut sekä saneeraus- että uudisrakennuskohteisiin: asuintiloihin, toimistoihin, myymälöihin, teollisuudelle ja julkisiin tiloihin.

Langattomalla ohjauksella voidaan rakentaa toimintavarmoja valaistuskokonaisuuksia, joita voidaan hallita joustavasti ja jotka ovat myös jälkeenpäin laajennettavissa. Ratkaisulla saadaan säästöä asennuskustannuksissa ja energiankulutuksessa, kun vanha, ei-ohjattava valaistus, muutetaan moderniksi ohjattavaksi valaistukseksi.

Airamin Lumi, Plata, Highbay ja peräti 37 muuta tuoteperhettä ovat nyt saatavana Casambi-ohjattavina. Asuntovalaistuksessa Airamin Sono ja Lumi sopivat langattomina ratkaisuina esim. saneerattaviin taloyhtiöiden yhteistiloihin ja porraskäytäviin.

Toimistovalaistuksessa alakattojärjestelmään asennetut Plata-valaisimet tai pinta- tai ripustusasennukseen soveltuvat Arel-toimistovalaisimet voidaan himmentää yksilöidysti jokaiselle työntekijälle tai ohjata vakiovalotoiminnolla.

Älykäs ohjaus sopii erityisen hyvin sinne, missä valaistus on osa turvallisuutta kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Terveydenhoitotiloihin suunniteltu Medic-puhdastilavalaisin voidaan kytkeä toimimaan langattomasti.

Älykäs tekniikka, vaivaton langaton ohjaus

Casambilla voit ohjata, ajastaa ja himmentää yksittäisiä valaisimia, tai ryhmitellä valaisimia ja ohjata niitä ryhmäkohtaisesti. Ilmainen sovellus toimii iOS- ja Android -älylaitteissa. Älylaitteiden lisäksi järjestelmään voidaan liittää myös erillisiä valokatkaisimia, -painikkeita tai muita ohjauslaitteita.

Casambi-järjestelmän älykkäässä Bluetooth Mesh -verkossa jokainen laite välittää ja vastaanottaa tietoa. Laitteet ovat itsenäisesti yhteydessä toisiinsa, jolloin koko verkko ei kaadu yksittäisen laitteen vikaantuessa. Casambi-laitteet voidaan yhdistää verkkoa ohjaavan älylaitteen avulla internetiin laitepäivityksiä sekä määritysten ja asetusten varmuuskopiointia varten.

 

Kustannussäästöä, tuottavuutta ja viihtyvyyttä langattomilla ratkaisuilla

Langattomalla ohjausratkaisulla on monia etuja. Näistä ilmeisimmät ovat kustannustehokkuus sekä valaisinten kaapeloinnista riippumaton sijoittelu ja ryhmittely. Valaistussuunnittelijalle tämä on hyvä uutinen, koska suunnittelutyössä valaisimien ohjauskaapeloinnit voidaan unohtaa. Hyöty konkretisoituu myös urakoinnissa kustannussäästönä. Loppukäyttäjälle joustavasti muunneltava ja tarpeen mukaan ohjattava valaistus tarjoaa säästöä energiakustannuksissa, parantaa tuottavuutta ja henkilöstön viihtyvyyttä.

Ohjattavuuden ansiosta myös valaisimien elinikä pitenee ja huoltovälit harvenevat. Tästä on etua tiloissa, joissa huoltotyöt vaativat huoltohenkilöstöä ja nostolaitteistoa tai tilojen sulkemista muutostöiden ajaksi. Airamin Casambi Ready -teollisuusvalaisimet toimivat erinomaisesti suurissa avoimissa tiloissa kuten myymälöissä sekä käytävillä, varastoissa ja teollisuushalleissa. Esimerkkinä Finavian Helsinki-Vantaa lentoaseman terminaali 1:n yleisvalaistus korkeassa tilassa, jossa yleisvalaistuksesta huolehtivat Highbay-syväsäteilijät Casambi-ohjauksella. Terminaalien välinen yhdyskäytävä on valaistu langattomasti ohjattavilla Plata-moduulivalaisimilla.

Joustavasti laajennettava järjestelmä

Langatonta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Airam käyttää valaisimissa komponentteja, jotka mahdollistavat laajan yhteensopivuuden markkinoiden muiden Casambi Ready -tuotteiden kanssa. Tällöin voit valita kohteeseen sopivimman tuotteen valmistajasta riippumatta. Airamilla langattoman valaistusjärjestelmän valaisinvalinnat ja käyttöönoton opastus kuuluvat palveluun osana projektimyynnin asiakastukea.

Airam
Teksti:
Airam

Helppoa ja vaivatonta käyttöä uudella AT-1 Hybrid ajastimella

Uusi Theben AT-1 Hybridikello auton esilämmitykseen ja/tai lataukseen AT-1 Hybrid kelloa on helppo käyttää suoraan painikkeista tai siihen saatavalla Bluetooth sovelluksella iOS ja Android käyttöjärjestelmiin.

Kotelot ja jakorasiat OBOlta

Suuri tai pieni, klassinen tai moderni, runsas ja monipuolinen OBOn valikoima koteloita ja jakorasioita. Jokaiselle löytyy sopiva OBOn valikoimasta.

UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki

Avainlippu-merkin tunnistaa lähes jokainen suomalainen, ja se edustaa kotimaisuutta, laatua ja vastuullista toimintaa. Merkin voi saada ainoastaan tuote tai palvelu, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki. Miten UTU-keskukset lunastavat Avainlipun lupaukset? Ulvilan tuotantotiloissa valmistuville UTUn sähkökeskuksille on ominaista niiden pitkä käyttöikä. Sähkökeskusvalmistus aloitettiin UTUlla 1940-luvulla, ja vielä edelleenkin vanhemmissa kohteissa voi törmätä vielä käytössä oleviin vanhoihin keskuksiin. Keskuksien valmistus Ulvilassa työllistää yhä edelleen useita kymmeniä ihmisiä, sekä tuotannossa, suunnittelussa että tuotekehityksessä – kaikki saman katon alla. UTU on toiminut sähköalalla jo yli 100 vuoden ajan. Teemme kaikkemme, jotta voimme tarjota suomalaista työtä niin utulaisille kuin heidän toimestaan valmistuvia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita asiakkaillemme vielä seuraavankin vuosisadan ajan. Kestävä kehitys ja vastuullisuus UTUn toiminnan kulmakivinä Vastuullisuus ja kotimaisuus on teema, joka nousee yhä enemmän esiin niin asiakkaidemme kuin heidänkin asiakkaidensa puheissa ja teoissa. On kunnia-asia, että me UTUlla voimme suomalaisen työn lisäksi tarjota markkinoille kestävän kehityksen mukaiset ja vastuullisesti tuotetut laadukkaat tuotteet. UTUn vakioidut Avainlipulla merkityt sähkökeskukset löydät Soneparilta!