M3BP-sarja

ABB tunnetaan Suomessa ja maailmalla M3BP-sarjan prosessivalurautamoottoreista. Sarja on kehitetty raskaan prosessiteollisuuden vaatimuksiin ja erilaisiin ympäristöolosuhteisiin.

Moottorisarjaan löytyy katalogista valmiina yli 200 lisäoptiota asiakaskohtaisille muutoksille. Moottori on myös täysin sovellussuunniteltavissa asiakkaan erityistarpeiden mukaan.

Moottoria valmistetaan 0,09kW – 1000kW tehoilla 71-450 -runkokoossa ja muunneltava moottori voidaan suunnitella useilla eri jännitevariaatioilla täyttämään kohdemaan vaatimukset myös hyötysuhteen osalta.

M2BAX-moottorisarja

ABB:n M2BAX-moottorisarjassa löytyy valmiita optiokoodeja noin 60 kappaletta ja ne täyttävät yleisimmät asiakasvaatimukset.

Moottoreihin saatavia optioita on muun muassa: M3BP ja M2BAX

  • rullalaakeri
  • eristetty laakeri
  • metallituuletin
  • lämmitysvastus
  • kaapeliläpiviennit

EU-vaatimukset täyttävä sarja

Moottorisarja täyttää EU-vaatimukset hyötysuhteesta ja on suunniteltu erityisesti kevyempää teollisuutta sekä OEM-asiakkaita varten käyttökohteisiin, joissa pärjätään yksinkertaisemmalla moottorirakenteella.

Moottorisarjaa valmistetaan 0,18kW – 355kW tehoilla 71-355-runkokoossa IE3-hyötysuhdeluokassa. Vientiprojekteihin saatavilla IE2 ja jopa IE1 luokissa.

Moottorisarjaa varastoidaan ABB:n Saksan varastolla, josta toimitus Suomeen viikossa.

Tekniset ominaisuudet

M3BP M2BAX
Napaluku 2-12 2-6
Teho 0,09-1000kW 0,18-355kW
Jännite 690V asti myös VSD 690V asti (VSD < 500V)
Hyötysuhde IE3, IE4 IE3
Laakerit Jälkivoideltavat >160-runko Jälkivoideltavat >280-runko (optiona 160-rungosta alkaen)
Muunneltavuus >200 optiota – täysin sovellussuunniteltavissa n. 60 yleisintä optiokoodia saatavilla

Molempien moottorisarjojen kaikissa runkokoissa on käämeissä vakiona kolme kappaletta PTC-termistoreita sekä C3M-luokan pintakäsittely.

 


ABB

Teksti:
Olli Saksi
Product Manager, Motors & Generators Robotics and Motion
ABB Oy
Kuva:
ABB Oy

ABB taajuusmuuttajat ja pehmokäynnistimet

ABB:n valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut erilaisiin sovelluksiin ja ympäristöihin. Loistavana esimerkkinä laajasta valikoimasta toimivat taajuusmuuttajat sekä pehmokäynnistimet. Moottorin ohjauksessa oikea laite mahdollistaa turvallisen ja kustannustehokkaan prosessin ja tätä kautta optimaalisen ympäristön menestykselle.

ABB:n Globaali moottorisarja koneenrakentajille

ABB:n globaali alumiinimoottorisarja on kehitetty helpottamaan koneenrakentajien moottorivalintaa vientiprojekteihin EU-alueelle sekä esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan.

Kompakti TeSys U -moottorikäynnistin nyt 38 A saakka

Modulaarinen TeSys U -käynnistin täydentyi 18,5 kW / 400 V tehoille saakka tutulla 45 mm leveydellä.