Luotettava ja energiatehokas

ABB:n muovikoteloidut OTDCP-tasavirtaturvakytkimet täyttävät aurinkosähkösovellusten tiukat vaatimukset. Kytkintä käytetään erotuskytkimenä aurinkopaneelien ja aurinkoinvertterin välissä olevassa tasajännitepiirissä.

Erotuskytkintä tarvitaan, koska aurinkoinvetterin huollon tai vaihdon aikana myös tasavirtapuoli pitää pystyä erottamaan aurinkopaneeleista turvallisesti. OTDCP-kytkimen suurin sallittu käyttöjännite on 1000 VDV. Tämä riittää hyvin, koska invertterien suurin sallittu tasajännite alle 10 kW teholuokissa on  tyypillisesti 800..900 VDC luokkaa. OTDCP-kytkintä on saatavilla 16 A lisäksi myös 25 A ja 32 A:n versioina samassa kotelokoossa.

Aurinkoinvertterin verkonpuolella eli vaihtovirtapuolella on oltava myös oma erotuskytkin. Siihen soveltuvat esimerkiksi ABB:n turvakytkimet OTP16T3M tai BWS316WFTPN.

Lämmönkestoisuus huippuluokkaa

OTDCP-turvakytkimet täyttävät standardin lämpövaatimukset jopa po ikkeuksellisen korkeissa käyttölämpötiloissa. Pienet tehohäviöt minimoivat energian turhan kulutuksen. Tarjoaavat maksimi energiatehokkuuden aurinkosähkösovelluksille.

Kotelon suojausluokka on IP65. Kytkimessä on tunneliliittimet 2,5… 16 mm² Cu-johtimille. Koskettimien väliset tarvittavat kytkennät ja niiden numeroinnit  on asennettu valmiiksi tehtaalla. Kiinnitysruuvit on eristetty kotelon sisäpuolelta. Kaapeliläpiviennit ovat ylä- ja alakautta, 2xM20. Nopea ja täydellinen asennus.

Katso tekniset tiedot ja mittapiirrokset ABB:n tuotekortilta (pdf)

DC-turvakytkimet, 4-napaiset, 16 A, ≤ 1000 VDC tai 2x660 VDC

ABB:n muovikoteloidut OTDCP-turvakytkimet tasavirtakäyttöihin täyttävät aurinkosähkösovellusten vaativat vaatimukset.

Snro Kuvaus
 36 017 36 Musta väännin  - OTDCP16S22M
36 017 51 Punakeltainen väännin - OTDCP16SA22M  

36 422 53 Turvakytkin - OTP16T3M
36 404 92 Turvakytkin  - BWS316WFTPN, 3-nap. 7,5kW ei apuk.


Kuvat ja teksti: ABB

ABB logo

Game on: Sonepar vastaa kasvavaan aurinkosähkön kysyntään

Me Soneparilla tiedämme, mitä pienvoimalan rakentamiseen tarvitaan. Onhan meillä oma tuotantoyksikkö logistiikkakeskuksemme katolla. Oman kokemuksen lisäksi asiantuntijatiimiimme kuuluu rautaisia asiantuntijoita, jotka pitävät huolen aurinkosähkön tuotteistosta. Arvioimme myös jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan oikeaa suhdetta.

Froniuksen Hybridi-invertterit ja Growattin akkuratkaisut

Froniuksen aurinkoinvertterit Fronius panostaa voimakkaasti Symo GEN24 Plus mallistoon Euroopan tehtaillaan. Näiden inverttereiden lyömätön etu on niin sanotussa ”PV-point” ulostulossa, josta käyttäjä voi sähkökatkon aikana ottaa max 3000VA ulostulotehon, auringonpaisteen ja paneelitehon niin salliessa. PV-pointin ulostulo voidaan toteuttaa vikavirtasuojatulla pistorasialla, jolloin käyttöominaisuudet ovat kaikkien pienitehoisten kodinkoneiden ulottuvissa, aurinkopaneelien tehonsyötön niin salliessa.

Vastuullisuus on GEF:lle paneeleiden alkuperää laajempi käsite

Hankinnoissa tarkastellaan paneelien lisäksi kaikkien voimalakomponenttien taustat sekä niiden toimitusketjut. GEF Aurinkovoimalan paneelit kiinnitetään suomalaisesta teräksestä Orimattilassa valmistetuilla kiinnikkeillä. GEF:n palvelutarjontaan kuuluva GEF Vision-energianhallintapalvelu on Suomessa suunniteltu ja palvelun tiedonsiirtolaite valmistetaan Suomessa. Vastuulliset toimet hiilidioksidipäästöjen suhteen on huomioitu myös logistiikkakumppanin valinnassa.