Kuumic Oy on vuonna 1983 perustettu kaukokäytön tiedonsiirtolaitteisiin ja ala- asemiin erikoistunut yritys.

Toimipiste sijaitsee Kouvolan Kuusankoskella ja asiakkaita ovat energiayhtiöt ja järjestelmätoimittajat alihankkijoineen.

Yritys valmistaa tuotteita yksinkertaisista liitinlevyistä satojen I/O-pisteiden ala-asemiin. Tuotepaletti on kolmen vuosikymmenen aikana kehittynyt asiakkaiden tarpeiden mukaan. Uusien tuotteiden kehitys onnistuu tarvittaessa nopealla aikataululla.

Päätuote on puistomuuntamon ala-asema kuuden erottimen I/O:lla. Yksittäisiä ala-asemia voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti. RTU40 ala-aseman perusversio on SLO:n varastovalikoimassa.

Vuonna 2018 Kuumic toi markkinoille kahden erottimen ohjaukseen soveltuvan kompaktin RTU53 keskusyksikön. I/O-määrää voidaan tarvittaessa laajentaa KU52- yksiköillä.

 

 

 

 

TE CONNECTIVITYn SOLARLOK SLK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet

Every Connection Counts, voit säästää aikaa ja rahaa jokaisessa liitännässä. TE:n SOLARLOK-liittimet aurinkosähköasennuksiin on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan asennustöitä sekä takaamaan luotettavat DC-liitännät. Rakenne on suunniteltu vähentämään liittimen aiheuttamaa ylimenovastusta ja jännitehäviöitä. TE:n SOLARLOK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet ovat aurinkosähköliittimien uusinta sukupolvea, ja niiden asennus on jopa 80 % nopeampaa perinteisiin aurinkosähköliittimiin verrattuna*. Suunnittelussa on käytetty IDC-tekniikkaa (Insulation Displacement Contact), joka mahdollistaa helpon ja nopean asennuksen: liittimen asennus kokonaisuudessaan kestää noin 30 sekuntia ilman erikoistyökaluja, asennustyökaluiksi riittävät siirtoleukapihdit. Eristeen läpäiset liittimet mahdollistavat asentamisen ilman johdineristeen poistamista. Asentaja voi kytkeä kaapelin ja puristaa liittimen, tämä lisää tehokkuutta. < 80 % lyhyempi asennusaika * Perustuu asennusaikavertailuun TE:n SOLARLOK PV4 DC Crimp -liittimien kanssa.  Helppo asentaa, kolme työvaihetta  TE:n SLK 2.0 DC Plug and Splice -liittimillä on laaja käyttöalue; 2,5-6 mm² (10-14 AWG). Ne ovat testattu ja hyväksytty IEC 62852 (TUV) ja UL 6703 -standardien mukaisesti. Valikoimaa täydentää ainutlaatuinen geelitäytteinen SOLARLOK SLK 2.0, joka takaa IPx8-vedenpitävyyden. TE:n SOLARLOK SLK 2.0 on valmistettu PPE- ja PS-materiaalista. Liitin on testattu upotuskokeella enintään 1 metrin syvyydessää 24 h. PPE- ja PS materiaali on UV-kestoinen. SOLARLOK 1500V PV4-S -liitin  on saatavana sekä uros- että naarasversioina, jolloin ne voidaan yhdistää SOLARLOK PV4-S- ja PV4-PM DC -liittimiin.     TE:n SLK 2.0 Splices -jatkosliittimet toimitetaan yhtenä kokonaisuutena Tämä nopeuttaa ”jatkoksen” asentamista: ei irrallisia osia, eikä erikoistyökaluja. Jatkosliittimet soveltuvat erityisesti korjauksiin – ne mahdollistavat kaapeleiden helpon ja nopean asentamisen tai korjauksen esimerkiksi kaapeleille vioittuneille kaapeleille. Tärkeimmät ominaisuudet Nopeampi asennus, jopa 80 % SOLARLOK PV4-S:ään verrattuna. Pienemmät elinkaarikustannukset Laajat käyttöalueet; 2,5-6 mm2 (AWG 14-10). Helppo ja nopea asennus ilman erikoistyökaluja Kaapelia ei tarvitse kuoria All-in-one-rakenne, minimoitu asennusvirheen mahdollisuus Ainutlaatuinen geelitäyte takaa IPx8-vedenpitävyyden (1 m/24 tuntia). CE-merkintä IEC 62852- ja UL 6703 -hyväksytty Katso SLK 2.0:n asennusvideot  Teksti ja kuvat: TE Connectivity

Hyvä mies, älä hikoile!

Tapaan tarkistaa työmaavierailuilla tai koulutuksissa, millaisilla työvälineillä asentaja tekee työtään. Valitettavan usein huomaan, että väärien työvälineiden tai vanhanaikaisten työmenetelmien takia tekeminen muuttuu äheltämiseksi. Hiki lähtee liikkeelle ja selityksiä löytyy. Ja ihan turhaan.

ASIAKASIDEASTA TUOTTEEKSI

Oikeat ratkaisut löytyvät toisen tarpeita ymmärtämällä